Néprajzi múzeum, Reviczky-kastély: őrület, mi minden eladó Magyarországon - Ingatlanturmix

HelloVidék   
  Megosztom
Néprajzi múzeum, Reviczky-kastély: őrület, mi minden eladó Magyarországon - Ingatlanturmix

Elképesztő, miket talál az ember, ha körbenéz az ingatlanpiaci hirdetések között. Éppen ezért indítottuk el korábban Ingatlanturmix nevű rovatunkat, amelyben rendszeresen bemutatunk majd különleges hirdetéseket, érdekesnek vagy épp furcsának számító épületeket, melyek eladósorba kerültek. Lássuk a mai felhozatalt!

Meseszép kastély Mamócspusztán - 99 millió forint

A Balatontól 7 km-re Fonyód felett kínálnak eladásra egy 1000 nm-es, de jelenleg befejezetlen kastélyt. Amit tudni lehet az ingatlanról az a következő: 6753 nm-es telken helyezkedik el. A kúria 20 szobával 2 konferenciateremmel, fürdőszobákkal konyhával ellátott. A kastély összesen 450 nm terasszal rendelkezik, a nyugati oldalról a Badacsonyt is látható a hirdetés szerint.

A kúriához külön megvásárolható egy hatalmas istálló 7600 nm-es telken, ezen kívül még megvásárolható még egy kb 6000 nm-es terület is az ingatlan mellett. Másik ingatlan beszámítása lehetséges

- olvasható a feladott hirdetményben.

Kúria eladó néprajzi múzeummal - 198 millió forint

Cserszegtomajon, Hévíz mellett árulnak egy kúriát, melyben helyet kapott egy rendezvényterem, borospince, egy 25 fős VIP terem, egy 40 m2-es apartman és két XIX. századi boronaház, melyben néprajzi múzeum került kialakításra.

A hirdetés szerint a legfontosabb paraméterek közé tartozik, hogy az ingatlan 1842-ben épült, Kehrn Vilmos Festetics uradalmi főépítész tervei alapján. 2014-ben felújították, kitűnő állapotban van. A kúria 850 m2-es, és egy 2600 m2-es területtel rendelkezik. Fontos továbbá az is, hogy nem áll műemléki védettség alatt!

Tetőtér beépítési engedéllyel rendelkezik, mely 7-8 szobás panzió kiépítését teszi lehetővé. Az emeleten egy 40 m2-es komplett apartman lakrész már kialakításra került. Modern konyha és berendezések a részét képzik. A patinás pince színpaddal, rendezvények lebonyolítására kitűnő lehetőséget biztosít. Karbantartott terület, parkolás biztosított

- írják a hirdetésben.

Kúria az kúria 1800-as évekből - 1,16 milliárd forint

A hirdetés szerint a kúria 1842-ben a régi nemesi házak építési stílusában épült. Ma az ország legjobb állapotban lévő birtokainak egyike. 20 éve került sor a főépület, a mellékszárny, garázsok és egyéb épületek felújítására. Az átépítés során a felhasznált anyagok kiválasztásánál a minőségi tudatosság és a tartósság volt a legfőbb szempont. Azóta új istállót és lovaglóarénát is építettek. Folyamatos karbantartásának köszönhetően az épületek és az egész birtok költözhető állapotú. A kétszintes lakóépület alsó szintjén a közösségi terek, konyhák, felül a privát, fürdős lakosztályok és családi nappali, könyvtárszoba található.

Az eddig terápiás célokra illetve szemináriumok helyszínéül szolgáló, L alakban, fedett folyosóval kapcsolódó melléképület felső szintjén előadóterem, illetve 4 világos, barátságos vendégszoba található. A földszinti helyiségek kiválóan alkalmasak rendelőnek vagy irodának. Jelenleg egy akadálymentesített és egy kertkapcsolatos vendégszoba található itt a számos kiszolgáló helyiség mellett (mosókonyha, vasalószoba, terápiás kezelőszoba, tárolók, kamra, hűtőkamra, műhely, kisgépgarázs). A padlástér járható, igény szerint beépíthető. A tulajdonosok a különleges érzékkel összeválogatott bútorokkal, berendezési és dísztárgyakkal együtt, költözhető állapotban adják át a birtokot. Beleértve a gazdálkodáshoz szükséges valamennyi gépet

- emelték ki az ingatlan leírásában.

Grófok nyomában - 260 millió forint

Debrecentől autóval 20-30 percre, Nyírmártonfalván a Reviczky-kastélyt és tanyát kínálják eladásra. A település egyik birtokosa a Reviczky család volt. Kis domb tetején áll a klasszicista kastély, amelyet gróf Reviczky József építtetett az 1800-as évek közepén. Nyírmártonfalvától északra, a Reviczky-majorban épült, nagy park veszi körül. Mivel nem helyben lakott, feltehetően vadászkastélynak használta, hiszen a környező erdőség ma is kiváló vadászterület.

Az egységes stílusú, kvalitásos épület három boltíves, timpanonos homlokzatával közeli rokonságot mutat Debrecen korabeli középületeivel. Középfolyosós elrendezésű, a tágas bejárati előtér mögött az egykori Vadászterem nyílik. A hosszú épület két végét kissé kiugró oldalrizalitok zárják. A kastély egy 3,6 hektáros telek közepén helyezkedik el. A kastély kapujáig kiépített aszfaltozott az út. További befektetési lehetőség a szomszédos 9 hektáros terület megvásárlására, amelyen egy 7,7 hektáros akácos erdő fekszik

- olvasható a hirdetésben.

Történelmi építmény - 200 millió forint

A putnoki Serényi-kastély Serényi Alajos megbízásából 1834-ben, klasszicista stílusban épült kastély. Eredetileg egy végvár állt ezen a helyen, mely fontos szerepet játszott a törökök elleni védekezésben. A kastélyt a Serényi család tagjai emelték és használták lakhelyül 1945-ig.

A grófi család elmenekülése után a szocializmus éveiben először világháborús hadirokkantak otthona, majd görög polgárháborús menekültek lakhelye volt, később 1990-ig, mint szociális foglalkoztató intézmény működött. Évtizedek óta családi tulajdonban van, tetőszerkezetét 15 évvel ezelőtt lecserélték, az ingatlant jelenleg is őrzik, kertjét karbantartják. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően kiválóan alkalmas turisztikai célokra, de kialakítható benne múzeum vagy akár rendezvényház

- írják az ingatlanról.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlanturmix

ingatlansaláta

ingatlan eladás

ingatlan hirdetés

eladó ingatlanok

eladó épületek