Drága mulatság lehet a készpénzfelvétel: őrületesen sokat kell fizetni ezért a bankoknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Drága mulatság lehet a készpénzfelvétel: őrületesen sokat kell fizetni ezért a bankoknak

Nem kérdés, hogy normál esetben az átutalás az olcsóbb és kényelmesebb megoldás, mégis mindannyiunk életében adódnak olyan helyzetek, amikor nagyobb összegű készpénzt vagyunk kénytelenek felvenni. Legyen szó egy ingatlan, vagy autó vásárlásáról, vagy egy nem várt kiadás gyors rendezéséről. Ilyenkor érdemes felmérni, milyen kondíciókkal, illetve buktatókkal kell szembenéznünk egy ilyen tranzakció esetén. A Pénzcentrum most utánanézett, milyen feltételekkel juthatunk nagyobb összegű készpénzhez a nagyobb bankoknál 2021 novemberében.

A koronavírus járvány berobbanása óta a magyarok egyre inkább előnyben részesítik az internetbank és a mobilalkalmazás nyújtotta online megoldásokat, a tavalyi évben ezért megszokottnál is kevesebb pénztári készpénzfelvétel került lebonyolításra a szolgáltatók pénztáraiban - írta a Pénzcentrum.

Az Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó statisztikái szerint az idei év második negyedévében mindössze 1 057 904 ilyen tranzakció zajlott el, ami 640 704-el kevesebb a 2019 második negyedéves 1 653 204 készpénzfelvételt mutató statisztikánál. Ennél még szembetűnőbb a készpénzfelvételek összege közti különbség. A 2021 második negyedévében felvett 791 334 millió forint egészen elképesztő visszaesés ugyanis a két évvel ezelőtti év második negyedévében jelentett 1 billió 996 952 millió forinthoz képest.

Az alacsony számok ráadásul a pandémia alatt tartósnak bizonyultak. Már tavaly is érezhető volt a visszaesés a járvány előtti helyzethez képest, sőt a II. negyedév még valamivel gyengébb is volt az ideinél. Jól látható tehát, hogy a magyarok számára a korábbinál is idegenebb tereppé vált a készpénzfelvétel e kevésbé gyakori módja. Ettől persze csak még inkább fontos, hogy tisztában legyünk a bankok ilyen jellegű tranzakciókra vonatkozó aktuális kondícióval.

- jegyezte meg a Pénzcentrum.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pénzcentrum

gazdaság

pénz kezelés

bank

bankautomata

banki szolgáltatások