9,2 milliárd forintból fejlesztik a fürdőt: a járvány alatt sem áll le a gigaberuházás

HelloVidék   
  Megosztom
9,2 milliárd forintból fejlesztik a fürdőt: a járvány alatt sem áll le a gigaberuházás

A járványhelyzet ellenére továbbra is az eddigi tempóban folyik a makói Hagymatikum fürdő nyáron megkezdett bővítése. A 9,2 milliárdos beruházás felújítása várhatóan 16 hónapon át tart majd a város szívében.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló, júniusban indult fejlesztés so­­rán családi és élményzóna, há­­rom fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos, nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét, írja a delmagyar.hu.

November 17-én a kivitelező átvette az utolsó részt is a munkaterületből. Az élményfürdő földszinti pillérei 50 százalékig elkészültek, megtörtént a földvisszatöltés az alaplemez szintjéig, a csúszdatorony betonozása pedig már másfél szint magasságáig ha­­ladt el. A 360 fülkével rendelkező nyári öltöző terveit az ön­­kormányzat kérésére átdolgozták, hogy azok télen is használhatók legyenek. Jelenleg az ezzel kapcsolatos egyeztetések folynak.

Két új kút is része a beruházásnak. Mind az 1350 méter talpmélységű termálvizes, mind a 230 méter talpmélységű hi­­deg vizes kút fúrása befejeződött, sőt ezek vizét ugyancsak bevizsgálták már.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hagymatikum

makó

beruházás

fürdőfejlesztés

fürdőkomplexum