9,2 milliárd forintból fejlesztik a fürdőt: a járvány alatt sem áll le a gigaberuházás

HelloVidék   
  Megosztom
9,2 milliárd forintból fejlesztik a fürdőt: a járvány alatt sem áll le a gigaberuházás

A járványhelyzet ellenére továbbra is az eddigi tempóban folyik a makói Hagymatikum fürdő nyáron megkezdett bővítése. A 9,2 milliárdos beruházás felújítása várhatóan 16 hónapon át tart majd a város szívében.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló, júniusban indult fejlesztés so­­rán családi és élményzóna, há­­rom fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos, nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét, írja a delmagyar.hu.

November 17-én a kivitelező átvette az utolsó részt is a munkaterületből. Az élményfürdő földszinti pillérei 50 százalékig elkészültek, megtörtént a földvisszatöltés az alaplemez szintjéig, a csúszdatorony betonozása pedig már másfél szint magasságáig ha­­ladt el. A 360 fülkével rendelkező nyári öltöző terveit az ön­­kormányzat kérésére átdolgozták, hogy azok télen is használhatók legyenek. Jelenleg az ezzel kapcsolatos egyeztetések folynak.

Két új kút is része a beruházásnak. Mind az 1350 méter talpmélységű termálvizes, mind a 230 méter talpmélységű hi­­deg vizes kút fúrása befejeződött, sőt ezek vizét ugyancsak bevizsgálták már.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hagymatikum

makó

beruházás

fürdőfejlesztés

fürdőkomplexum