Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára ezt a hivatást: mert lépni kell!

Agrárszektor   
  Megosztom
Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára ezt a hivatást: mert lépni kell!

A generációváltás, mint a mezőgazdaság, közte hazánk agráriumának egyik legfontosabb kihívása állt az Agrárszektor 2021 egyik szekciójának középpontjában Siófokon. A téma több oldalról közelíthető meg, és valóban komplex gondolkodást kíván a helyzet megértése és kezelése. A sikerhez a felszólalók szerint egyaránt kell a megreformált és modernizált felsőoktatás, az eredményes szakképzés, az új, korszerű és az élményekre hangsúlyt fektető tananyag, valamint a szakmai és anyagi értelemben is vonzó perspektíva. Nagy jelentőséggel bír a kérdés kezelésében a generációváltást és a gazdaságátadást megkönnyíteni kívánó törvénycsomag, amely jogszabályként segítheti az érintett gazdákat.

A szekció egyik fő programelemeként bemutatkozott az Agrovirtus 2021 verseny nyertes csapata a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián, a győztes társaság élményeit és tapasztalatait osztotta meg. A csapat tagjaiként Koncz Bátor Menyhért, valamint Stencinger Dávid növényorvosok, Torkos Marcell, mezőgazdasági-, és élelmiszeripari gépészmérnök és Zsebő Sándor, Phd hallgató osztotta meg benyomásait az Agrárszektornak a versenyről.

Verseny fiataloknak

Az Agrovirtus Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, melynek célja, hogy a fiatalokat gyakorlatorientáltan, valós problémákat szimulálva ismertesse meg az agrárvállalatok világával, melyekre a csapatoknak a legkorszerűbb agrártechnológiák bevonásával kell reagálni. Mint ismert, tehetséggondozó és mentori program épül az Agrovirtus versenyre, amelynek célja, hogy kiválassza a tehetséges és kellően elszánt fiatalokat, akikkel mezőgazdasági területen lehet együtt dolgozni.

Az Agrovirtus célja, hogy az érdeklődő fiatalok megismerjék a jövő agráriumát – a modern, innovatív mezőgazdasági technológián keresztül. A verseny nagyon kedvező fogadtatásra talált a hallgatók körében, akik lelkesek és már az önéletrajzukba is beírják az Agrovirtust. A piac is elkezdett érdeklődni és már nemzetközi csapatok is jelentkeztek a megmérettetésre.

A cikk folytatása az Agrárszektoron, itt olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

gazdaság

mezőgazdaság

fiatalok