Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára ezt a hivatást: mert lépni kell!

Agrárszektor   
  Megosztom
Megvan, hogyan tennék vonzóbbá a fiatalok számára ezt a hivatást: mert lépni kell!

A generációváltás, mint a mezőgazdaság, közte hazánk agráriumának egyik legfontosabb kihívása állt az Agrárszektor 2021 egyik szekciójának középpontjában Siófokon. A téma több oldalról közelíthető meg, és valóban komplex gondolkodást kíván a helyzet megértése és kezelése. A sikerhez a felszólalók szerint egyaránt kell a megreformált és modernizált felsőoktatás, az eredményes szakképzés, az új, korszerű és az élményekre hangsúlyt fektető tananyag, valamint a szakmai és anyagi értelemben is vonzó perspektíva. Nagy jelentőséggel bír a kérdés kezelésében a generációváltást és a gazdaságátadást megkönnyíteni kívánó törvénycsomag, amely jogszabályként segítheti az érintett gazdákat.

A szekció egyik fő programelemeként bemutatkozott az Agrovirtus 2021 verseny nyertes csapata a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián, a győztes társaság élményeit és tapasztalatait osztotta meg. A csapat tagjaiként Koncz Bátor Menyhért, valamint Stencinger Dávid növényorvosok, Torkos Marcell, mezőgazdasági-, és élelmiszeripari gépészmérnök és Zsebő Sándor, Phd hallgató osztotta meg benyomásait az Agrárszektornak a versenyről.

Verseny fiataloknak

Az Agrovirtus Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, melynek célja, hogy a fiatalokat gyakorlatorientáltan, valós problémákat szimulálva ismertesse meg az agrárvállalatok világával, melyekre a csapatoknak a legkorszerűbb agrártechnológiák bevonásával kell reagálni. Mint ismert, tehetséggondozó és mentori program épül az Agrovirtus versenyre, amelynek célja, hogy kiválassza a tehetséges és kellően elszánt fiatalokat, akikkel mezőgazdasági területen lehet együtt dolgozni.

Az Agrovirtus célja, hogy az érdeklődő fiatalok megismerjék a jövő agráriumát – a modern, innovatív mezőgazdasági technológián keresztül. A verseny nagyon kedvező fogadtatásra talált a hallgatók körében, akik lelkesek és már az önéletrajzukba is beírják az Agrovirtust. A piac is elkezdett érdeklődni és már nemzetközi csapatok is jelentkeztek a megmérettetésre.

A cikk folytatása az Agrárszektoron, itt olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

gazdaság

mezőgazdaság

fiatalok