Gyerekek tízezreit érinti a beruházás: új iskolát kap ez a vidéki város

HelloVidék   
  Megosztom
Gyerekek tízezreit érinti a beruházás: új iskolát kap ez a vidéki város

Nem túlzás azt állítani, hogy új oktatási, művészeti központtal lesz gazdagabb a Pest megyei város, Dunaharaszti, hiszen a tervek szerint a két épületben előadótermek, táncterem és hangversenyterem is lesz. A zeneiskolában hagyományápoló művészeti képzés folyik majd.

Új, 24 tantermes általános és művészeti iskolát kap Dunaharaszti. A tervezői és kivitelezői felhívást nemrég írta ki a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A közbeszerzési adatokból kiderül: a Dunaharaszti Általános és Művészeti Iskola két épületben helyezkedik majd el, amely egyaránt szolgálja az általános iskolai közoktatás, a hagyományápoló művészeti képzést, írja a magyarepitok.hu.

Az aulát a tornateremmel üvegajtók kapcsolják össze

Az önkormányzat az iskola építésére egy 14 300 négyzetméter alapterületű üres telket bocsát rendelkezésre a Paál László - Munkácsy - Zágoni és Vörösföld utcák által határolt területen.

A létesítményben 24 tantermet, 4 előadótermet, 3 részre osztható tornatermet és tánctermet is kialakítanak. A két épület hasznos alapterülete mintegy 10 380 négyzetméter.

Az épület központi tere a rendezvényekre is alkalmas galériás aula, a földszinten büfével és a nagy térből lekerített fogyasztótérrel, amelyhez hatszáz férőhelyes melegítő konyha és étkező is tartozik.

A közlekedő rendszer körbejárható lesz. Az aula és a tornaterem üvegezett, ütésálló, tűzgátló harmonika és nyíló ajtóval kapcsolódik össze. A tornateremben 6 öltözőt, 6 vizesblokk helyiséget, két tanári öltözőt zuhanyzóval és egy nagyméretű szertárt hoznak létre.

Az építmény kétszintes lesz (földszint, emelet), magastetős, teherhordó falas rendszerű, tégla falazattal. A tetőtérben gépészeti helyiségeket alakítanak ki. A tervező-kivitelezőnek az iskolát teljes körű akadálymentessé kell tennie, nem csak belül, hanem a megközelíthetőségét is. A mozgáskorlátozottak közlekedését az épületben lift segíti majd.

A zeneiskola saját előadótermet kap

A művészeti iskolarész az alközpont északi részén épül. A zeneiskolába tervezett előadóterem nézőtere 290 főt tud befogadni, az előadóterem színpad építéssel, színházterem és/vagy hangversenyteremmel azonos kialakítással készül.

Az intézményben az oktatáson és a művészeti nevelésen túl a sportra is nagy gondot fordítanak. A gyermekek korszerű, tágas sportudvaron mozoghatnak, ahol kézilabdapályát, távolugró helyet, alsós, felsős játszóudvart és osztálykerteket építenek ki.

A szükséges parkolókat is biztosítják

A parkolókat részben a telken, részben a környező utcákban kell kialakítani úgy, hogy összesen 94 autó számára legyen hely. Ezen kívül Kiss&Ride parkoló is épül, ahol félreállhatnak az autóval érkező szülők, míg kiszáll gyermekük a kocsiból.

A területen ki kell építeni a teljes közművet: energiaellátást, vízellátást, szennyvízcsatornát, valamint biztosítani kell a csapadékvíz elvezetését és a felszíni vízrendezést.

A pályázóknak a rendelkezésre bocsátott jóváhagyási terv alapján az engedélyezési tervdokumentációt is el kell készíteniük, valamint feladatuk az engedélyeztetésben való közreműködés és a jogszabályokban előírt engedélyek, hozzájárulások beszerzése, a tervek feltöltése és menedzselése az ÉTDR-rendszerben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agglomeráció

dunaharaszti

iskola

építkezés

beruházás