Jelentős változás a népszerű boltláncnál: ez is megújul a vevők örömére

HelloVidék   
  Megosztom
Jelentős változás a népszerű boltláncnál: ez is megújul a vevők örömére

A Lidl Magyarország számára stratégiai jelentőségű a fenntartható működés, a minél hatékonyabb erőforrás-felhasználás. Klímavédelmi programjai sorát az áruházlánc most újabb fontos intézkedéssel bővítette: 2022 január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában 100%-ban megújuló erőforrásból származó áramot használ. Ezenfelül tovább bővül a napelemmel ellátott áruházainak száma, ezáltal is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A diszkontlánc elkötelezett amellett, hogy környezeti hatásait minimalizálja, ezért mind az infrastruktúra, mind az épületek és működési folyamatainak felelős kialakítása során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra. Az ISO 50001 rendszer bevezetése óta a Lidl Magyarország számos intézkedést hajtott végre annak érdekében, hogy elsősorban az üzletek és berendezések villamosenergia-felhasználását mérsékelje. Az energiafogyasztás csökkentését célzó intézkedéseinek eredményeképpen 2018-2020 között kb. 4 000 háztartás éves fogyasztásának* megfelelő 9,1 millió kWh energiát takarított meg a vállalat, amely által 3 100 tonna CO2-kibocsátást előzött meg. A zöld áramra való átállással, a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve, további több mint 44 000 tonna CO2-kibocsátás (2019-es CO2 egyenértékkel számolva) megelőzése érhető el, ami közel 53 000 háztartás éves áramfogyasztásából* származó CO2-kibocsátásnak felel meg. (KSH 15.1.1.43. Villamosenergia-ellátás, 2020*)

A diszkontlánc a zöld energiára történő átállásához olyan szolgáltatóval kötött szerződést, amely garantálja, hogy kizárólag nap-, szél- és vízerőművek által termelt és/vagy gyűjtött energiát biztosít számukra. Emellett további energiahatékonysági törekvése, hogy a külső forrásból származó energia mind nagyobb hányadát tudják kiváltani működésük során, ezért a vállalat fokozatosan bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát is.

Vállalatunk számára alapvető szempont a klímavédelem és hogy a lehető legtöbb eszközzel, mérhető módon csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat. Ennek hatékony módja a megújuló energiaforrások használata. Túl azon, hogy 100%-ban zöldenergiát vásárlunk az áramszolgáltatótól, 2022 év végéig 28 áruházunkon fog napelem üzemelni

- emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A diszkontlánc szándékai szerint 2022-t követően is tovább bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát, köztük a logisztikai központokat is szeretnék napelemes erőművekkel felszerelni. Az áruházak energiagazdálkodása mellett az üzletekben történő természetes hűtőközegek használata által folyamatosan azon dolgozik a vállalat, hogy csökkentse az üvegházhatású gázkibocsátást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lidl

zöld áram

fenntarthatóság

klímavédelem

megújuló energia