Újabb gyorsforgalmi épül Magyarországon: rengeteg autós várta már a fejlesztést

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gyorsforgalmi épül Magyarországon: rengeteg autós várta már a fejlesztést

Közel 25 kilométeren fejlesztik az 51-es főutat Bács-Kiskun megyében. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az 51-es főút Kalocsa és az M9 gyorsforgalmi út közötti szakasz fejlesztésére vonatkozó ajánlati felhívást. A gyorsforgalmi út mellett a kerékpárutat is kiépítik, valamint körforgalmakat alakítanak ki, és korszerűsítik a hidakat a terv szerint.

A kiírás szerint a nyertes ajánlattevő feladata az 51-es főút 5122. jelű úti csatlakozásától az M9 gyorsforgalmi út csomópontjáig tartó 2x1 sávos szakasz 115 kilonewton tengelyterhelésre történő burkolat-megerősítése 24,460 kilométer hosszban, valamint párhuzamos kerékpárút kiépítése, írja a magyarepitok.hu.

A szakaszon új körforgalmakat alakítanak ki

  • A szakaszon a jelenlegi csomópontok megtartása mellett 4 új szintbeni csomópontot létesítenek Bátya belterületén, a fajszi 51355. jelű bekötőútnál, Dusnok belterületén az 53118. jelű út csatlakozásánál és szintén Dusnok belterületén az 53118. jelű út csatlakozásánál.
  • 2 új körforgalmú csomópont épül az 51-es főúton, az 5122. jelű út csatlakozásánál, valamint Kalocsán a Szent István úti csomópontban, az 5301. jelű út csatlakozásánál.

Korszerűsítik a hidakat

  • A meglévő hidak átépítésével 6 új műtárgyat alakítanak ki.
  • Az átépülő a Csorna−Foktői-csatorna feletti közúti híd mellett új kerékpárúti híd épül.
  • Kalocsa belterületén a Vajas-fok feletti közúti, illetve kerékpárúti híd átépül.
  • Dusnokon a Vajas-fok feletti meglévő hidat elbontják, helyette új közúti és kerékpáros híd létesül.
  • A Váradi-fok-csatorna keresztezésénél a vasbeton kerethidat, valamint a Garábi-csatorna keresztezésénél 2 keretátereszt építenek át.
  • Kalocsa belterületén a kerékpárúton a foktői iparvágány keresztezésénél új vasúti közúti átkelőhelyet létesítenek, továbbá a szakaszon 6 forgalomcsillapító szigetet is kiépítenek.

Az ajánlatokat 2022. február 16-ig várja a beruházó.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

beruházás

fejlesztés

nif zrt.

bács-kiskun megye