Újabb gyorsforgalmi épül Magyarországon: rengeteg autós várta már a fejlesztést

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gyorsforgalmi épül Magyarországon: rengeteg autós várta már a fejlesztést

Közel 25 kilométeren fejlesztik az 51-es főutat Bács-Kiskun megyében. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az 51-es főút Kalocsa és az M9 gyorsforgalmi út közötti szakasz fejlesztésére vonatkozó ajánlati felhívást. A gyorsforgalmi út mellett a kerékpárutat is kiépítik, valamint körforgalmakat alakítanak ki, és korszerűsítik a hidakat a terv szerint.

A kiírás szerint a nyertes ajánlattevő feladata az 51-es főút 5122. jelű úti csatlakozásától az M9 gyorsforgalmi út csomópontjáig tartó 2x1 sávos szakasz 115 kilonewton tengelyterhelésre történő burkolat-megerősítése 24,460 kilométer hosszban, valamint párhuzamos kerékpárút kiépítése, írja a magyarepitok.hu.

A szakaszon új körforgalmakat alakítanak ki

  • A szakaszon a jelenlegi csomópontok megtartása mellett 4 új szintbeni csomópontot létesítenek Bátya belterületén, a fajszi 51355. jelű bekötőútnál, Dusnok belterületén az 53118. jelű út csatlakozásánál és szintén Dusnok belterületén az 53118. jelű út csatlakozásánál.
  • 2 új körforgalmú csomópont épül az 51-es főúton, az 5122. jelű út csatlakozásánál, valamint Kalocsán a Szent István úti csomópontban, az 5301. jelű út csatlakozásánál.

Korszerűsítik a hidakat

  • A meglévő hidak átépítésével 6 új műtárgyat alakítanak ki.
  • Az átépülő a Csorna−Foktői-csatorna feletti közúti híd mellett új kerékpárúti híd épül.
  • Kalocsa belterületén a Vajas-fok feletti közúti, illetve kerékpárúti híd átépül.
  • Dusnokon a Vajas-fok feletti meglévő hidat elbontják, helyette új közúti és kerékpáros híd létesül.
  • A Váradi-fok-csatorna keresztezésénél a vasbeton kerethidat, valamint a Garábi-csatorna keresztezésénél 2 keretátereszt építenek át.
  • Kalocsa belterületén a kerékpárúton a foktői iparvágány keresztezésénél új vasúti közúti átkelőhelyet létesítenek, továbbá a szakaszon 6 forgalomcsillapító szigetet is kiépítenek.

Az ajánlatokat 2022. február 16-ig várja a beruházó.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

beruházás

fejlesztés

nif zrt.

bács-kiskun megye