Ezek lepik el hamarosan a buszpályaudvarokat: durván beújított a Volán

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek lepik el hamarosan a buszpályaudvarokat: durván beújított a Volán

Új tenderek kiírásával zárta az elmúlt esztendőt a Volánbusz: január első napjaiban ugyanis megjelentek azok a közbeszerzési pályázatok, melyek keretében 543 járművet vásárolna a közlekedési társaság. A legnagyobb tételt a kéttengelyes, alacsony belépésű autóbuszok jelentik, ebből 360 darab beszerzését tervezi a Volánbusz. A kéttengelyes autóbuszok normál padlós változatából 59-et, a háromtengelyes, csuklós járművekből 124 darabot venne a vállalat.

Alapvető elvárás, hogy mindegyik jármű környezetvédelmi szempontból a legkorszerűbb, Euro 6-os előírásoknak megfelelő dízelmotorral, korszerű elektronikus utastájékoztatási eszközökkel és kamerarendszerrel, valamint utastéri klímaberendezéssel legyen felszerelve, fűtőberendezése pedig – előre programozható vezérléssel – a motortól függetlenül is működtethető legyen.

A Volánbusz az akadálymentes közlekedés elkötelezettjeként a mozgásukban korlátozott utasokra is gondol, ezért a közbeszerzési eljárásokban fontos kitételként szerepel, hogy a járművek jelentős többségének kerekesszékkel való közlekedésre is alkalmasnak kell lennie (előírás, hogy ennek megfelelően legyen kialakítva a fedélzet, illetve a rámpa).

A közbeszerzési pályázatok az Európai Unió online közbeszerzési értesítőjében olvashatók: https://ted.europa.eu/TED/browse/browseByMap.do

A tenderek beadási határideje: 2022. január 31. Az autóbuszok legkorábban ez év végén vagy a következő esztendő első felében kezdhetik meg szolgálatukat a hazai utakon.

A Volánbusz folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a 2018-tól indított és tavaly lezárt beszerzések keretében több mint 1700 jármű érkezik a társasághoz, idén pedig még gyorsabb fokozatra kapcsol a jármű-modernizáció: a tervek szerint egyetlen év alatt ezernél is több további új jármű fiatalíthatja majd a Volánbusz flottáját. Ennek eredményeként 2022 végéig megújulhat a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka, a flotta országos átlagéletkora pedig 8,03 évre csökkenhet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

volánbusz

buszok

flotta

volánbusz

dízel

autóbusz