Gigaberuházás Békéscsabán: 210 millió forintból épült a város új nagybani piaca

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Békéscsabán: 210 millió forintból épült a város új nagybani piaca

Elkészült az új, kilencezer négyzetméteres nagybani piac Békéscsabán. A beruházás része a Modern városok programban 8,2 milliárd forintból megvalósuló új vásártér kialakításának.

Az új nagybani piacot a békéscsabai Galéria Invest Kft. alakította ki nettó 210 millió forintért. A műszaki átadás-átvétel tavaly év végén megtörtént; a kereskedők várhatóan februárban vehetik birtokba az új árusító helyet.

Az új nagybani piac közművesített, úgy alakították ki, hogy akár 50-100 árus is elférjen a munkájukhoz szükséges nagyobb tehergépjárművekkel

- mondta szerdán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sódar Anita közölte, miután átköltöznek az árusok, elkezdődhet a vásárcsarnok lebontása, egy részben fedett, részben zárt, hatezer négyzetméteres új csarnok építése, a 250 négyzetméteres pavilonsor felújítása, valamint a környező utak és utcák részbeni felújítása, parkolók kialakítása. Ezt a Swietelsky Magyarország Kft. építi.

A beruházás részeként nemrég elkészült egy új, háromszintes, 292 férőhelyes parkolóház a piactér mellett, ott átmenetileg azok az árusok árusíthatnak, akik nem a nagybani piacon értékesíthető árukkal kereskednek.

A teljes beruházás várhatóan jövő nyárra készül el

- mondta Sódar Anita.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagybani piac

békéscsaba

modern városok program