Gigaberuházás Békéscsabán: 210 millió forintból épült a város új nagybani piaca

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Békéscsabán: 210 millió forintból épült a város új nagybani piaca

Elkészült az új, kilencezer négyzetméteres nagybani piac Békéscsabán. A beruházás része a Modern városok programban 8,2 milliárd forintból megvalósuló új vásártér kialakításának.

Az új nagybani piacot a békéscsabai Galéria Invest Kft. alakította ki nettó 210 millió forintért. A műszaki átadás-átvétel tavaly év végén megtörtént; a kereskedők várhatóan februárban vehetik birtokba az új árusító helyet.

Az új nagybani piac közművesített, úgy alakították ki, hogy akár 50-100 árus is elférjen a munkájukhoz szükséges nagyobb tehergépjárművekkel

- mondta szerdán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sódar Anita közölte, miután átköltöznek az árusok, elkezdődhet a vásárcsarnok lebontása, egy részben fedett, részben zárt, hatezer négyzetméteres új csarnok építése, a 250 négyzetméteres pavilonsor felújítása, valamint a környező utak és utcák részbeni felújítása, parkolók kialakítása. Ezt a Swietelsky Magyarország Kft. építi.

A beruházás részeként nemrég elkészült egy új, háromszintes, 292 férőhelyes parkolóház a piactér mellett, ott átmenetileg azok az árusok árusíthatnak, akik nem a nagybani piacon értékesíthető árukkal kereskednek.

A teljes beruházás várhatóan jövő nyárra készül el

- mondta Sódar Anita.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagybani piac

békéscsaba

modern városok program