Dübörögnek a fejlesztések: idén is rengeteg pénz ömlik a magyar vidékbe

MTI   
  Megosztom
Dübörögnek a fejlesztések: idén is rengeteg pénz ömlik a magyar vidékbe

Minden szegmensében rendkívül sikeres a Magyar falu program, amelynek fejlesztésekre fordított forrásai három év alatt megduplázódtak: a program indulásától számítva 2022-ben az összeg már meghaladhatja az ezermilliárd forintot is - hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Vas megyei Felsőjánosfán, ahol falubuszt és kommunális eszközöket adott át.

Gyopáros Alpár kijelentette: a Magyar falu programot addig kívánják folytatni, amíg minden falusi intézményt, utcát, járdát fel nem újítanak. Hozzátette, hogy a programot eredetileg is több évre hirdették meg és továbbra is ciklusokon átívelő terveik, elképzeléseik vannak. Mint mondta, a programban eddig kétezer településen sikerült a Felsőjánosfán átadott kommunális eszközökhöz hasonló gépeket, berendezéseket átadni.

Azzal, hogy egyre több közmunkás talált magának munkát az elsődleges munkaerőpiacon, a kistelepüléseken kevesebb ember áll rendelkezésre a közterületek gondozására. A munkát azonban el kell végezni és ebben segít a gépesítés

- magyarázta.

Az idén a Magyar falu program különböző alprogramjaiban 15 pályázati kiírás jelent meg, százmilliárd forintos nagyságrendben

- ismertette.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős kormánybiztos az átadóünnepségen azt hangsúlyozta: Felsőjánosfa jól példázza, hogy a háromszáz fő alatti lélekszámú települések nem csak életképesek, de kis segítséggel fejlődni is tudnak. A politikus továbbá a Magyar falu program pályázatainak gyors elbírálását emelte ki, valamint azt, hogy a helyi igények felmérése után olyan területekre, tevékenységekre érkezik a támogatás, amelyekre valóban szükség van.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar falu program

támogatás

fejlesztés

beruházás