Újabb vidéki idősotthon jelentett be látogatási tilalmat: csak telefonon lehet hívni a hozzátartozókat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki idősotthon jelentett be látogatási tilalmat: csak telefonon lehet hívni a hozzátartozókat

A koronovírus járvány legtöbb áldozatot az idősök közül szedi. Éppen ezért a Nyírbátori Önkormányzat széleskörű, többnyire ingyenes tesztelést vezetett be a városban. Különös figyelmet fordítanak a település idős lakóira, akik esetében nem csak a sima covid gyorstesztet, hanem az ellenanyag kimutatására alkalmas vértesztet is biztosítják. Éppen a tesztelés eredményeinek ismeretében, a nyírbátori Idősek Bentlakásos Otthonában, először a szobakarantént vezették be, majd, a héten már a látogatási tilalmat is.

Ahogy a város hírportálja beszámolt róla, a nyírbátori Idősek Bentlakásos Otthonában fokozott erőfeszítéseket tesznek, hogy minél inkább megakadályozzák, de legalább leszűkítsék a járvány terjedésének a lehetőségét. Egyrészt minden eszközt biztosítanak a fertőtlenítésre. Másrészt, s ez a legfontosabb a dolgozók és a lakók folymatos szűrését is végzik.

Éppen a tesztelés eredményeinek ismeretében, először a szobakarantént vezették be, majd, a héten már a látogatási tilalmat is. A legutóbbi tesztelésen összesen hat pozitív tesztet találtak, dolgozók és lakók között is vannak fertőzöttek. A látogatási tilalom addig tart, amíg a tesztelési eredmények ezt kényszerítik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyírbátor

idősek otthona

tesztelés

koronavírus

koronavírus-teszt

koronavírus szűrés

nyírbátori idősek bentlakásos otthona

idősotthon

gyrosteszt

covid-teszt

szabolcs-szatmár-bereg megye