Tényleg hatalmasat kaszálnak ezek a cégek? Kiderült, ennyit keres most egy futár

Pénzcentrum   
  Megosztom
Tényleg hatalmasat kaszálnak ezek a cégek? Kiderült, ennyit keres most egy futár

Egy külső szemlélőnek úgy tűnik, hogy nagyon jó nekünk, hogy most hirtelen megnőtt a rendelések száma, de ezt nagyon nehéz emberi erőforrásokkal lekövetni - mondta a Pénzcentrumnak Bengyel Ádám. A FOXPOST Zrt vezérigazgatója szerint a pandémia a kiscsomag-logisztikai szektorra gyakorolt hatása nem egyértelműen pozitív, vagy negatív.

Bár a járványhelyzet elején az e-boltokból is távol maradtak a magyarok, ez néhány hét után rendeződni látszott - mondta a Pénzcentrumnak a FOXPOST Zrt vezérigazgatója, Bengyel Ádám. Ezzel azonban a problémák nem értek véget. Az egész szektornak komoly nehézségeket okozott tavaly a növekvő munkaerőhiány. A nyersanyaghiány pedig a Foxpostnál még a járműpark és a lefedettség bővítésében is nehézségeket okozott.

A magyar csomagküldő cég ennek ellenére a járvány alatt is két jó évet zárt, így idén a korábbinál 8-10 százalékkal magasabb fizetéssel várja új futárait. A cégvezető ezek mellett azt is elárulta, mivel érzik magukat versenyelőnyben a piac többi szereplőjével szemben, és hogy milyen területen szeretnének előrelépni a következő időszakban.

A futárok nettó 300 ezer körül tudnak hazavinni átlagosan. Az alapbérük 250 ezer forint, és arra jönnek a pótlékok, amelyekkel még akár további 100 ezerrel tudja növelni a havi bevételét. Olyan problémával még sohasem találkoztunk, hogy nincs autó, amivel a kiszállítást lehet végezni. Tegnap a MAN 12-14 hónap hónapos szállítási határidőt mondott, a Volkswagen még ennél is hosszabbat (18-20 hónap). Manapság nem számít ritkának az sem, hogy egyszerűen nem teljesítik a szállításokat. Ezért sajnos diverzifikálni kellett a flottát, és tevékenységünkhöz nem a legideálisabb autókat használjuk, elsődleges szempont az elérhetőség és az elfogadható, maximum fél-, háromnegyedéves szállítási határidők, amelyeknek a Renault és az Opel tudott megfelelni.

-nyilatkozta többek között, a bérek kapcsán a lapnak Bengyel Ádám.

Az interjú a Pénzcentrumon, ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

futárszolgálat

kereset