Tényleg hatalmasat kaszálnak ezek a cégek? Kiderült, ennyit keres most egy futár

Pénzcentrum   
  Megosztom
Tényleg hatalmasat kaszálnak ezek a cégek? Kiderült, ennyit keres most egy futár

Egy külső szemlélőnek úgy tűnik, hogy nagyon jó nekünk, hogy most hirtelen megnőtt a rendelések száma, de ezt nagyon nehéz emberi erőforrásokkal lekövetni - mondta a Pénzcentrumnak Bengyel Ádám. A FOXPOST Zrt vezérigazgatója szerint a pandémia a kiscsomag-logisztikai szektorra gyakorolt hatása nem egyértelműen pozitív, vagy negatív.

Bár a járványhelyzet elején az e-boltokból is távol maradtak a magyarok, ez néhány hét után rendeződni látszott - mondta a Pénzcentrumnak a FOXPOST Zrt vezérigazgatója, Bengyel Ádám. Ezzel azonban a problémák nem értek véget. Az egész szektornak komoly nehézségeket okozott tavaly a növekvő munkaerőhiány. A nyersanyaghiány pedig a Foxpostnál még a járműpark és a lefedettség bővítésében is nehézségeket okozott.

A magyar csomagküldő cég ennek ellenére a járvány alatt is két jó évet zárt, így idén a korábbinál 8-10 százalékkal magasabb fizetéssel várja új futárait. A cégvezető ezek mellett azt is elárulta, mivel érzik magukat versenyelőnyben a piac többi szereplőjével szemben, és hogy milyen területen szeretnének előrelépni a következő időszakban.

A futárok nettó 300 ezer körül tudnak hazavinni átlagosan. Az alapbérük 250 ezer forint, és arra jönnek a pótlékok, amelyekkel még akár további 100 ezerrel tudja növelni a havi bevételét. Olyan problémával még sohasem találkoztunk, hogy nincs autó, amivel a kiszállítást lehet végezni. Tegnap a MAN 12-14 hónap hónapos szállítási határidőt mondott, a Volkswagen még ennél is hosszabbat (18-20 hónap). Manapság nem számít ritkának az sem, hogy egyszerűen nem teljesítik a szállításokat. Ezért sajnos diverzifikálni kellett a flottát, és tevékenységünkhöz nem a legideálisabb autókat használjuk, elsődleges szempont az elérhetőség és az elfogadható, maximum fél-, háromnegyedéves szállítási határidők, amelyeknek a Renault és az Opel tudott megfelelni.

-nyilatkozta többek között, a bérek kapcsán a lapnak Bengyel Ádám.

Az interjú a Pénzcentrumon, ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

futárszolgálat

kereset