Tovább folyik a gigaberuházás: látványosan bővül délen a vidék legnépszerűbb fürdője

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább folyik a gigaberuházás: látványosan bővül délen a vidék legnépszerűbb fürdője

A Makovecz Imre organikus stílusában megtervezett Hagymatikum bővítése során megduplázzák a létesítmény kapacitását. A különleges projekten a Fehérép dolgozik, illetve megbízásából a MOST-ÉPKER, a MEVA pedig egyedi zsalukat szállított a munkához. A Makó történetében eddig legnagyobb beruházás során az élményfürdő, amelyben egy három és egy négy karéjos fürdőmedence kapott helyet, kiegészül Gerencsér Judit tervei alapján épülő öltöző szárnnyal, csúszda toronnyal, továbbá Csernyus Lőrinc tervei alapján készül a kültéri gyógymedence.

A makói Hagymatikum bővítése során megduplázzák a létesítmény kapacitását. A Fehérép Kft. generálkivitelezésében megvalósuló projektben a MOST-ÉPKER Kft. végez szerkezetépítési munkákat, mindehhez pedig a MEVA Zsalurendszerek külön erre a célra gyártott elemeit rendelték meg, írja a magyarepitok.hu.

A helyi alvállalkozókat is bevonták az építkezésbe

Nemrég a helybeli érdekeltségű radio7.hu adott új hírt az építkezésről. Mint a lap írásából kiderül, a fürdő bővítésénél eddig 2500 köbméternyi betont használtak fel. A Rádió7-nek a kivitelezést végző székesfehérvári Fehérép Kft. ügyvezetője, Sipos Tamás kifejtette: ez térfogat tekintetében 300 tonnányi vasbetont jelent.

Hozzátette még:

az új kültéri medence alapja már elkészült, és már a szerkezet építkezésének kezdetéhez ért a projekt.

Az új épületnél a falakat már felépítették, ennek köszönhetően pedig el tudták kezdeni a födém zsaluzását is.

Sipos Tamás a Rádió7-nek végül elmondta: az építkezés során sok helyi, valamint környékbéli alvállalkozót foglalkoztatnak, nem csupán a különböző munkafázisok elvégzéséhez, hanem a folyamatos szállítási munkában is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hagymatikum

makó

beruházás

építkezés

felújítás