Milliárdos beruházás: így előznék meg a villámárvizeket a tolnai településen

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: így előznék meg a villámárvizeket a tolnai településen

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át a Tolna megyei Csikóstőttősön szerdán, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 195 millió forintos támogatásával valósult meg.

A településen a Béke és a Szabadság utca - részben föld alatt húzódó - vízelvezető rendszere csaknem két kilométeres szakaszon épült meg. Emellett új vízbekötés létesült a Hábi-patakba, az egységes kapubejáróknak és vízelvezető árkoknak köszönhetően javult a településkép

- mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Beszélt arról is, hogy a Dombóvár mellett fekvő község önkormányzata korábban is sikeresen pályázott:

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a következő európai uniós költségvetési ciklusban 45 milliárd forint lesz a TOP Tolna megyei kerete; a korábbi ciklusban 40 milliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok.

Kreb Imre, a 800 lakosú község polgármestere elmondta, a beruházásra - amelynek kivitelezője a bátaszéki Alisca Bau Zrt. volt - azért volt szükség, mert a településen gyakoriak a villámárvizek, amelyek a két érintett utcában lakóházakat veszélyeztettek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadékvíz-elvezető

csapadékvíz-elvezető rendszer

tolna megye

csikóstőttős