Több száz iskolában sztájkolnak mától a pedagógusok: lesz oktatás, meg nem is

hvg.hu   
  Megosztom
Több száz iskolában sztájkolnak mától a pedagógusok: lesz oktatás, meg nem is

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett március 16-tól a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet. Annak ellenére kezdték el szervezni a munkabeszüntetést, hogy február elején megjelent a sztrájkrendelet. Várhatóan több száz iskolában tiltakoznak ma a tanárok és tanítók, napközben pedig több diáktüntetés is lesz Budapesten és vidéki nagyvárosokban.

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett március 16-tól a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet – emlékeztet a a HVG oktatási szakportálja, az Eduline.

Az érintettek annak ellenére kezdték el szervezni a munkabeszüntetést, hogy február elején megjelent a sztrájkrendelet, amely alaposan megnehezítette a dolgukat. Így csak „kreatívan” és a jogszabály által meghagyott kiskapukat kihasználva lehet sztrájkolni.

De nem csak sztrájk lesz ma, hanem tüntetés is: 10 órától Budapesten, a Kossuth téri Tisza István szobornál tüntetnek majd diákok és a tanárszakos hallgatók. A pedagógushallgatók pedig délután fél négytől tüntetnek majd az Akadémia utcában, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) épülete előtt.

Ha az oktatási intézményben van sztrájk, de az oktatás nem marad el teljesen, akkor csak szülői igazolással lehet otthon maradni - írja a Szülői Hang. A lap Pedagógussztrák Kisokost is szerkesztett, amely ITT elérhető.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

sztrájk

pedagógusbér

pedagógushiány