Milliárdos beruházás: letették az új ipari park alapkövét Nagykanizsán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: letették az új ipari park alapkövét Nagykanizsán

Mintegy 73 hektáros területen alakít ki új ipari parkot Nagykanizsán a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), az alapkövet szerdán helyezték el - közölte a beruházó.

Az Inpark Nagykanizsa ipari park első létesítményeként egy közel 11 ezer négyzetméteres csarnok építése is elindult közel 5 milliárd forint beruházással. A várhatóan 2022 végére elkészülő épület gyártóüzemként, raktárként és irodaépületként is funkcionál, és egy Nagykanizsán már jelenlévő, nemzetközi elektronikai vállalat bérli majd.

A közlemény kitér arra, hogy a NIPÜF eddig országszerte mintegy 237 ezer négyzetméter csarnokot hasznosított bérleti megállapodással, emellett adásvételi szerződés keretében összesen 468 hektárnyi telket értékesített piaci ügyfelek részére. Alig három héttel ezelőtt került sor a fejlesztő legutóbbi létesítményének átadására Tatabányán, és jelenleg is három másik helyszínen építkezik a vállalat, amelynek eredményeképpen a cégcsoport több mint 70 ezer négyzetméternyi új ingatlant ad át az év végéig.

A fejlesző portfóliójában számottevő a logisztikai ingatlanok súlya, de a vidéki városokban a gyártóüzemek iránti kereslet is jelentős. Ilyen típusú ingatlan épült a közelmúltban Pécsen, és zajlik egy nagyszabású beruházás Gyulán is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

fejlesztés

ipari park

nagykanizsa