Gigaberuházás Miskolcon: több száz millióból épül új óvoda a városban

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Miskolcon: több száz millióból épül új óvoda a városban

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolc hejőcsabai városrészében óvodát épít, amelynek beruházása az időkapszula hétfői elhelyezésével megkezdődött.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: a kormány 737 millió forinttal támogatta a beruházást a református óvodaprogram keretein belül. Az óvoda 2023 szeptemberére készül el, 50 gyermek felügyeletét látják majd el. Az államtitkár jelezte, országszerte több mint 38 milliárd forintból 71 helyszínen 220 óvodai csoportszoba újul meg, illetve épül a református óvodaprogramban, ez 5500 óvodai férőhelyet jelent, amiből 3500 az új.

Soltész Miklós közölte azt is, nemcsak a református, hanem a katolikus egyház is résztvevője a programnak, így összességében csaknem 8 ezer új óvodai férőhely jön létre, ez "egyházaink társadalmi szerepvállalása is".

A hejőcsabai református óvoda hatodik óvodája lesz a felekezetnek. Újabb és újabb oktatási intézményekre van szükség Borsodban, ez azt is egyértelműen bizonyítja, hogy a református egyháznak is van jövője.

- mondta Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú, miskolci székhelyű választókerületének országgyűlési képviselője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvoda

óvodafejlesztés

óvoda építés

miskolc