Gigaberuházás Miskolcon: több száz millióból épül új óvoda a városban

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Miskolcon: több száz millióból épül új óvoda a városban

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolc hejőcsabai városrészében óvodát épít, amelynek beruházása az időkapszula hétfői elhelyezésével megkezdődött.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: a kormány 737 millió forinttal támogatta a beruházást a református óvodaprogram keretein belül. Az óvoda 2023 szeptemberére készül el, 50 gyermek felügyeletét látják majd el. Az államtitkár jelezte, országszerte több mint 38 milliárd forintból 71 helyszínen 220 óvodai csoportszoba újul meg, illetve épül a református óvodaprogramban, ez 5500 óvodai férőhelyet jelent, amiből 3500 az új.

Soltész Miklós közölte azt is, nemcsak a református, hanem a katolikus egyház is résztvevője a programnak, így összességében csaknem 8 ezer új óvodai férőhely jön létre, ez "egyházaink társadalmi szerepvállalása is".

A hejőcsabai református óvoda hatodik óvodája lesz a felekezetnek. Újabb és újabb oktatási intézményekre van szükség Borsodban, ez azt is egyértelműen bizonyítja, hogy a református egyháznak is van jövője.

- mondta Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú, miskolci székhelyű választókerületének országgyűlési képviselője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvoda

óvodafejlesztés

óvoda építés

miskolc