Több milliárd forintért kaphatnak új laptopokat: jó hír a diákoknak és tanáraiknak

HelloVidék   
  Megosztom
Több milliárd forintért kaphatnak új laptopokat: jó hír a diákoknak és tanáraiknak

A tőzsdén jegyzett Delta Technologies leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezette konzorcium nyerte el azt a közbeszerzést, melynek keretében 2,3 milliárd forintért diákoknak, további 109 millió forintért pedig tanáraiknak szállít laptopokat a Klebelsberg Központ megrendelésére.

Folyamatosan zajlik a magyar közoktatás korszerűsítése, ezen belül pedig az általános iskolák informatikai eszköztárának frissítése, bővítése. Ennek legutóbbi állomásaként 2021. decemberében 6,5 milliárd forintért 30 ezer laptop beszerzéséről született döntés. Most pedig újabb eredményes közbeszerzésről adott hírt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt., melynek leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezeti a beszerzést elnyerő konzorciumot.

A digitális oktatás a koronavírus járvány időszaka alatt került igazán fókuszba, bár az iskolai informatika oktatás, illetve az informatikai eszközökkel támogatott egyéb tantárgyak oktatása régebb óta napirenden van a közoktatásban. A közoktatásban a digitalizáció a KLIK megalakulásával vett új lendületet, országszerte jelentek meg az okostantermek az iskolákban. A magyar kormány pedig 2021 nyarán hirdette ki az EFOP-4.1.11-21 konstrukciószámú pályázatot

céljára, elsősorban a felzárkóztatásra kijelölt térségek közel 200 iskolájának korszerűsítésére. Az ennek keretében elérhető 7 milliárd forint felhasználásának koordinálása szintén a KLIK feladata. A mostani laptopbeszerzés is ebből a keretből valósulhat meg. Természetesen a pályázati keretösszeg kiterjed az okostantermek egyéb berendezéseire is: a bútorok, lézervágók, 3D-nyomtatók, vetítők, robotikai egységcsomagok más beszállítóktól érkezhetnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

laptop

klik

oktatás

pedagógusok

diákok