Hatalmas bulira készülnek Kaposváron: itt vannak a fesztivál részletei

MTI   
  Megosztom
Hatalmas bulira készülnek Kaposváron: itt vannak a fesztivál részletei

Mintegy hetven programmal várja az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztivál, amelyet május 26. és 29. között tartanak Kaposváron - mondta az esemény kommunikációs igazgatója a somogyi megyeszékhelyen. Az évente megrendezett, tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is.

Szita Linda kitért rá, hogy az évente megrendezett, tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is. A programok egy része ingyenes, a többire belépőjegyet kell váltani.

Fülöp Péter fesztiváligazgató a komolyzenei események közül kiemelte Szamosi Szabolcs orgona- és Pálfalvi Tamás trombitaművész produkcióját, az Opera-gálakoncertet, Rost Andrea és az Anima Musicae Kamarazenekar fellépését, továbbá Balázs-Piri Soma zongorakoncertjét.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Ember az Embertelenben címmel nyílik Magyarországon még sohasem látott volumenű életműkiállítása Mednyánszky László festőművésznek, a 90 alkotást bemutató tárlathoz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Egri Főegyházmegye is adott kölcsön képet.

Fülöp Péter szólt arról, hogy a reményei szerint az évtized második felére a Dél-Dunántúl meghatározó fesztiváljává fejlődő esemény sok látogatót vonz, az érdeklődők többségét a városhoz száz kilométernél rövidebb távolságra fekvő településekről várják.

Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere közölte: a városvezetésnek a Rippl-Rónai Fesztivállal idővel egy olyan rendezvény létrehozása volt a célja, ahol maga Rippl-Rónai József festőművész is jól érezné magát. Szavai szerint a szervezők ehhez még sohasem álltak olyan közel, mint az idén, hiszen a fesztiválnak új struktúrája van, a régiek mellett új elemeket is felfedezhetnek benne a látogatók.

A fesztivált szervező Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nkft. korábban azt közölte, hogy a könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória.

A gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kaposvár

fesztivál

programok

program

rippl-rónai fesztivál