Hatalmas bulira készülnek Kaposváron: itt vannak a fesztivál részletei

MTI   
  Megosztom
Hatalmas bulira készülnek Kaposváron: itt vannak a fesztivál részletei

Mintegy hetven programmal várja az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztivál, amelyet május 26. és 29. között tartanak Kaposváron - mondta az esemény kommunikációs igazgatója a somogyi megyeszékhelyen. Az évente megrendezett, tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is.

Szita Linda kitért rá, hogy az évente megrendezett, tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is. A programok egy része ingyenes, a többire belépőjegyet kell váltani.

Fülöp Péter fesztiváligazgató a komolyzenei események közül kiemelte Szamosi Szabolcs orgona- és Pálfalvi Tamás trombitaművész produkcióját, az Opera-gálakoncertet, Rost Andrea és az Anima Musicae Kamarazenekar fellépését, továbbá Balázs-Piri Soma zongorakoncertjét.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Ember az Embertelenben címmel nyílik Magyarországon még sohasem látott volumenű életműkiállítása Mednyánszky László festőművésznek, a 90 alkotást bemutató tárlathoz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Egri Főegyházmegye is adott kölcsön képet.

Fülöp Péter szólt arról, hogy a reményei szerint az évtized második felére a Dél-Dunántúl meghatározó fesztiváljává fejlődő esemény sok látogatót vonz, az érdeklődők többségét a városhoz száz kilométernél rövidebb távolságra fekvő településekről várják.

Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere közölte: a városvezetésnek a Rippl-Rónai Fesztivállal idővel egy olyan rendezvény létrehozása volt a célja, ahol maga Rippl-Rónai József festőművész is jól érezné magát. Szavai szerint a szervezők ehhez még sohasem álltak olyan közel, mint az idén, hiszen a fesztiválnak új struktúrája van, a régiek mellett új elemeket is felfedezhetnek benne a látogatók.

A fesztivált szervező Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nkft. korábban azt közölte, hogy a könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória.

A gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kaposvár

fesztivál

programok

program

rippl-rónai fesztivál