Ennyit kaszálhat egy diákmunkás idén nyáron a VOLT fesztiválon, Szigeten, Efotton

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ennyit kaszálhat egy diákmunkás idén nyáron a VOLT fesztiválon, Szigeten, Efotton

Két év kihagyás után újra teljes fesztivál-szezont tartanak Magyarországon. Ez pedig azt jelenti, hogy a klasszikus nyári munkahelyek mellett a diákok a fesztiválos pozíciókért is bejelentkeznek, legyen szó pultozásról, pénztároskodásról vagy karszalagozásról. A diákok pedig, ha beüt a nyár, két kézzel kapkodnak az elérhető állásajánlatok után.

A Pénzcentrum a legnagyobb hazai fesztiválszervezők, illetve iskolaszövetkezet, munkaerőközvetítő segítségével járta körbe, mennyit lehet keresni az EFOTT-on vagy éppen a SZIGET fesztiválon. Megtudtuk, hogy az órabérek általában 1300-1700 forint között mozognak, sátorhely és a koncertekre belépő is jár a diákmunkásoknak. A jelentkezési dömping mostanában kezdődik, és július közepéig ér a A diákok pedig, ha beüt a nyár két kézzel kapkodnak az elérhető állásajánlatok után.

Ezt pedig a legfrissebb adatok is alátámasztják:

évek óta azt tapasztaljuk, hogy a nyári időszak végéig közel háromszorosára duzzad a nálunk munkát keresők száma

– közölte a Pénzcentrummal a Meló-Diák. A munkaközvetítő azt is elárulta lapnak, hogy a diákmunka évtizedek óta megoldás a szezonális munkaerőhiányra is, és ezt a lehetőséget minden nyáron egyre több cég választja. Éppen ezért van az, hogy a tanulók a lángossütőtől, a fesztiválokon át, az elegáns szállodáig sokféle turisztikai munkahelyen megállják a helyüket.

A Melo-Diák azt is közölte, hogy a fiatalok erőteljesebb érdeklődése különböző munkák iránt májusban kezdődik, és hétről hétre nő a hozzájuk beiratkozó diákok száma, ami július közepére éri el a csúcspontját.

De mennyit kereshetnek a diákok a legnagyobb magyar nyári fesztiválokon?

A Pénzcentrum több nagy fesztiválszervezőt is megkeresett annak érdekében, hogy kiderüljön, átlagosan mekkora bérekre számíthat egy fiatal, ha fesztiválos diákmunkára adná a fejét. Az EFOTT arról tájékoztatta a lapot, mivel az övék kifejezetten az egyetemisták fesztiválja, így igyekeznek minél több fiatalnak nyári munkalehetőséget adni, így több mint 200 diákmunkást szoktak alkalmazni. Az órabér munkakörönként eltérő, de bruttó 1400 - 1700 forint között mozog.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diákmunka

fesztivál

efott

sziget