Érik a nagy cukorkrízis: nem lesz elég cukor idén a balatoni fagyihoz és palacsintához?

HelloVidék   
  Megosztom
Érik a nagy cukorkrízis: nem lesz elég cukor idén a balatoni fagyihoz és palacsintához?

A balatoni szezonkezdés is befolyásolja a megnövekedett, cukor iránti keresletet: nyitnak a tóparti cukrászdák és kávézók, jobban fogy a cukor. Ezzel együtt a kaposvári cukormanufaktúra is érzi a forgalom-növekedést. Júniusban várhatóan tizenöt százalékkal több cukrot adnak el a belföldi piacon, mint májusban.

Ahogy elkezdődik a balatoni strandszezon, úgy egyre több palacsintázó és kávézó nyílik meg, szükség van a folyamatos ellátásra. A nyári turisztikai főidényben jelentősen megugrik a kereslet, a kristály- és porcukron kívül egyre több fahéjas szórócukrot is rendelnek

- mondta Csajághy Gábor, az I. Magyar Cukor Manufaktúra értékesítési és logisztikai igazgatója a likebalaton.hu-nak.

A közelgő befőzési szezon is élénkíti a forgalmat

A közelgő befőzési szezon is élénkíti a forgalmat, melyre évről évre biztosan lehet alapozni. A növekedés egyértelműen látszik, a cég az idén májusig közel húsz százalékkal több kristálycukrot értékesített, mint tavaly ilyenkor.

Majdnem valamennyi kereskedelmi társaságnak szállítunk, stabilan ez adja a forgalom meghatározó részét. Az eladott áru zöme az egykilós kristálycukor, s az értékesítési listán nagyon népszerű a por- és kockacukor, illetve a nád- és vaníliás cukron kívül a cukorhelyettesítő édesítőszer (xilit, eritrit) is

- emelte ki Csajághy Gábor.

A legtöbb boltban fejenként két kiló kristálycukrot vehetnek a vásárlók

A vásárlóink a befőzési szezonban igyekeznek több cukrot beszerezni. Az elmúlt félévben nálunk is nőtt az eladás, csaknem huszonöt százalékkal emelkedett a kereslet, mint azelőtt

- mondta Kerekes András, az egyik kaposvári ABC tulajdonosa.

A kereskedő szerint a korlátozást a betérők többsége megérti, elfogadja. A kisvállalkozás az egyik nagy belföldi kereskedelmi lánctól rendeli a cukrot, havonta több mint négyszáz kilót kérnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

cukor

cukorforgalom

cukorfogyasztás