Mi van?! Akadozik az üzemanyag-ellátás: több magyar kúton elfogyott a benzin

Agrárszektor   
  Megosztom
Mi van?! Akadozik az üzemanyag-ellátás: több magyar kúton elfogyott a benzin

Több benzinkúton nem lehetett kedden tankolni Magyarországon üzemanyaghiány miatt, ahol pedig mégis, ott hosszú percekig kellett sorban állni érte. Az országszerte akadozó üzemanyag-ellátás oka, hogy ismét ellátási gondok vannak hazánkban.

Országszerte akadozik az üzemanyag-ellátás - derült ki az RTL híradó keddi adásából. Egy nyilatkozónak csak a sokadik kúton sikerült tankolnia, másfél óráig keresett Győrben olyan benzinkutat, ahol van üzemanyag. Több helyen egyáltalán nem lehetett tankolni kedden Magyarországon, ahol mégis, ott sokáig kellett sorban állni érte.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ennek oka, hogy ismét ellátási gondok vannak. A hatósági ár miatt ugyanis több cég nem szállít elég üzemanyagot Magyarországra, hogy így csökkentse a veszteségeit. A szakember szerint bár pánikra nincs ok, nyár végére még komolyabb lehet a probléma és valószínűleg sorban állás nélkül nem nagyon lehet majd benzinhez jutni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzin

benzin ára

benzinellátás

olaj

krízis