Pofátlan csempészekre csapott le a NAV: hűtőkamionba rejtették a cigarettát

MTI   
  Megosztom
Pofátlan csempészekre csapott le a NAV: hűtőkamionba rejtették a cigarettát

Több mint húszmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy hűtőkamionban a záhonyi határállomáson - közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense.

Simon-Fodor Henriett közölte: az okmányai szerint fagyasztott fánkot szállító teherautót a pénzügyőrök röntgennel és kutyával is ellenőrizték, és gyanús jeleket észleltek a csomagtérben. Ezután átrakodták a hűtőkocsi tartalmát egy másik hűthető járműre, majd megbontották a kamion padlózatát.

Az alatta lévő - speciálisan csempészetre kialakított - rekeszekben 15 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak. A sofőr azt mondta, hogy a csempészárut ő rejtette el a kamionban

- ismertette a sajtóreferens. A dohányárut és az átalakított pótkocsit lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

cigaretta

cigarettacsempészek

nemzeti adó- és vámhivatal

szabolcs-szatmár-bereg megye