Kiderült: ezt keresi most a legtöbb magyar az internetes vásárlások során

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ezt keresi most a legtöbb magyar az internetes vásárlások során

Véget ért a gumicsere időszaka, és május végére a néha zord időjárás dacára is nyári üzemmódba kapcsoltak a fogyasztók – olvasható ki az Árukereső.hu friss adataiból. Megnéztük, mire kattint a magyar, ha érkezik a kánikula és a vakáció.

1. Napvitorla

Egyszerre bízunk a mechanikai védelemben és az innovációban, ha a magas UV-sugárzástól akarjuk megóvni a bőrünket: május végén 105 százalékkal kerestek rá többen a napernyőkre, mint egy hónappal korábban, miközben az újgenerációs napernyők, a napvitorlák esetében 422 százalékos emelkedés mutatkozott.

2. Megfognánk a szúnyogot

Betonbiztosan jelzi a vakáció kezdetét az elektromos rovarcsapda iránti igények megélénkülése. Május végén a hónap elejére vetítve négyszeresére nőtt a keresések száma, megelőzve a rovarriasztót (233%) és a tradicionális eszközök közé sorolt szúnyoghálót (196%). Romániában mintha kevésbé tartanának a vérszívóktól: náluk ebben az időszakban alig valamivel nőtt a rovarriasztók iránti érdeklődés (+38%), amely messze elmaradt a cseh (226%), a magyar (233%) és pláne a szlovák (424%) adattól.

3. Meleg, az lesz

Bár az igazi hőhullámok még váratnak magukra, ezen a téren bölcs előrelátásról tesznek tanúbizonyságot a fogyasztók: május végén 280 százalékkal többen érdeklődtek a ventilátorok iránt, mint egy hónappal azelőtt. Ez csak alig előzte meg a légkondicionálót (277%), a mobilklímát (168%) viszont jócskán maga mögé utasította. A csehek jobban tarthatnak a nyártól, legalábbis légkondiban (301%) és mobilklímában (193%) egyaránt lenyomtak minket.

4. Hűsítő habok

Ha nyár, akkor víz: a tárgyidőszakban csaknem 300 százalékkal nőtt meg a keresések száma a gyerekmedencére. Ezzel a cseheknél (264%) és a szlovákoknál (223%) is jobbak vagyunk, ráadásul nekik Balatonjuk sincs. Igaz, az ottani szezon elég akadozva indul, ami a strandmatrac iránti keresletben is tetten érhető: május végén a hónap elejéhez mérten csupán 161 százalékos volt a bővülés a keresések számában.

5. Kompótország

Szintén a nyár visszavonhatatlanságára utal a befőzési szezon berobbanása: május végén 187 százalékkal többen kerestek befőttesüveget online, mint egy hónappal korábban.

6. Mi köze a jéghokinak a keresésekhez?

A májusban megrendezett jégkorong-világbajnokság miatt jókora növekedés volt a hokimezekre irányuló kattintásokban Szlovákiában (116%), illetve Csehországban (142%). A jelentős eltérésre kézenfekvő magyarázatot kínál, hogy míg a szlovákok már a negyeddöntőben elbúcsúztak a versenytől, a csehek egészen a bronzéremig jutottak.

7. Méhkaptár és bőrönd

Arról nem tudunk, hogy vajon májusban Csehországban tartották-e a méhészek (a méhek?) világtalálkozóját, az ottani keresési adatokban viszont toronymagasan az élen végzett ebben az időszakban a méhkaptár: erre május végén 795 (!) százalékkal többen kerestek rá, mint egy hónappal korábban. Ha volt is nagy világesemény, azon feltehetően rengeteg bolgár is részt vehetett: legalábbis a balkáni országban a bőrönd kategóriában lehetett a legkiemelkedőbb, 522 százalékos bővülést látni ebben az időszakban.

8. A piknik hungarikum

Miközben a csehek vízipisztolyban májusban jobbak voltak nálunk (náluk a hó végén 106, nálunk 94 százalékkal indult több keresés erre a termékre), ismét bebizonyosodott, hogy a piknik a mi erősségünk – legalábbis a hűtőtáskára irányuló keresési számok alapján mi jobban, lényegesen jobban szeretjük ezt a műfajt (127%), mint akár a csehek (81%), akár a románok (75%).

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyár

vásárlás

bevásárlás