Döntött a kormány a rezsiemelésről: itt a vonatkozó rendelet

Pénzcentrum   
  Megosztom
Döntött a kormány a rezsiemelésről: itt a vonatkozó rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben az energia-veszélyhelyzetről szóló rendelet. Ettől vártuk, hogy tisztázza a rezsiemeléssel kapcsolatos kérdéseket, ám ez nem történt meg. A kormány csak kiosztotta a kapcsolódó feladatokat.

Péntek éjjel megjelent a Magyar Közlönyben az „energia-veszélyhelyzettel összefüggő egyes szükségszerű intézkedések megtételéről” szóló, 1335/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározat. Ez az a jogszabály, amitől mindenki azt várta, hogy tisztázza a rezsicsökkentés megvágásáról szóló bejelentés részleteit, írja a Pénzcentrum.

A kormány az energia-veszélyhelyzet miatt felhívja a technológiai és ipari minisztert, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával tegyen javaslatot a kedvezményes lakossági villamosenergia és földgáz egyetemes szolgáltatás fenntartásához szükséges intézkedések megtételére […] Határidő: azonnal.

- áll a rendeletben.

Megjelent egy másik, Orbán Viktor által már bejelentett jogszabály is: a 1336/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározatból annyi derül ki, hogy a kormány létrehozza az energia-veszélyhelyzeti operatív törzset. Az operatív törzs vezetője Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, tagjai különböző miniszteri delegáltak, az MVM Energetika Zrt. delegáltja, illetve Németh Szilárd rezsibiztos.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsiemelés

rezsiárak

rendelet

rezsi

rezsinövelés