Korlátozhatják a vízfogyasztást Magyarországon? Itt a minisztérium bejelentése

MTI   
  Megosztom
Korlátozhatják a vízfogyasztást Magyarországon? Itt a minisztérium bejelentése

A nyári hőségben jelentősen növekszik az ivóvízigény, erre az időszakra az ivóvízszolgáltatók most is előre készülnek, hogy biztosítani tudják a lakosság számára az egészséges ivóvizet - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vasárnap a Facebook-oldalán. Ha a rendkívüli időjárás miatt mégis korlátozásra kerül sor, akkor a szakemberek alternatív módon, például lajtos kocsival, zacskózott vízzel biztosítják a vízellátást.

A megnövekedett vízigény különösen jellemző a turisztikailag kiemelt térségekben és az agglomeráció azon részén, ahol az ingatlanok és a lakosság száma az utóbbi években ugrásszerűen nőtt

- írta a tárca.

A TIM tájékoztatása szerint a szolgáltatók készülnek a következő napokban várható extra ivóvíz-igénybevételre, a vízbázisok megfelelő tartalékkal rendelkeznek. Ha a rendkívüli időjárás miatt mégis korlátozásra kerül sor, akkor a szakemberek alternatív módon, például lajtos kocsival, zacskózott vízzel biztosítják a vízellátást.

A szolgáltatók emellett több helyen párakapuk kihelyezésével is igyekeznek enyhülést nyújtani majd a hőségben

- tették hozzá.

A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy kánikula idején oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, fontos a rendszeres és bőséges, akár napi 3-4 liter víz elfogyasztása is. A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, fogyasztása egészséges, ráadásul környezettudatos és pénztárcakímélő választás, jóval gazdaságosabb az üdítőknél.

Az év minden időszakában, de hőségriadó idején különösen fontos a tudatos, felelős vízfogyasztás, így, ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni, a locsoláshoz pedig lehetőség szerint esővizet, kútvizet használjunk

- olvasható a TIM bejegyzésében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ivóvíz

vízmennyiség

vízkorlátozás