Rohamtempóban fogy a tüzelőanyag: nem győzik a rendeléseket a fakitermelők nógrádban

MTI   
  Megosztom
Rohamtempóban fogy a tüzelőanyag: nem győzik a rendeléseket a fakitermelők nógrádban

Egyre többen vásárolnak és rendelnek tűzifát szűkebb hazánkban. Több nógrádi fakitermelő is úgy látja, nem lesz annyi a kályhába valóból, mint amennyire a jelenlegi jelzések alapján szükség lenne. Tavasszal még könnyebb volt a beszerzés, sőt akkor még kevesebbet is kellett a tüzelőért fizetni.

Ahogy arról a nool.hu beszámolt, egyre többen döntöttek úgy hirtelen szűkebb hazánkban, hogy tűzifát vásárolnak. Emiatt annyi megrendelés gyűlt össze, hogy több fakitermelő is azt nyilatkozta a portálnak: nincs annyi kivágható fa az erdőben, mint amennyire szükség lenne.

Rövid idő alatt sokat drágult a tűzifa ára. Nálunk jelenleg 30-32 ezer forintba kerül egy erdei köbméter. Az ár függ attól is, hogy milyen messze kell szállítani a vásárlóknak

– mondta Bolla Gábor ceredi fakitermelő. Hozzátette: annyi a megrendelésük, hogy nem győzik leszállítani. Emellett olyan sokan szeretnének vásárolni, hogy nem tudnak majd annyit kitermelni az erdőben, hogy mindenki igényét kielégíthessék.

Mint mondta, sokan nyáron szerzik be a tüzelőt, de idén már egész évben keresték. Tavaly ilyenkor más volt a helyzet, mert akkor még úgy tűnt, hogy egyre többen választják inkább a gázt, amivel kényelmesebb fűteni, hiszen kevesebb teendőt igényel a ház körül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád

nógrád megye

fakitermelés

tűzifa

tűzifa vásárlás