Ilyen kuriózum se volt még: egyedülálló képzések a vidék egyik legnagyobb egyetemén

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen kuriózum se volt még:  egyedülálló képzések a vidék egyik legnagyobb egyetemén

Töretlen a népszerűsége a Miskolci Egyetemen a gazdaságtudományi képzéseknek, növekedett a felvettek száma a műszaki karokon és az
egészségtudományi karon is - derült ki az egyetem közleményéből.

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a 2022-es felvételi adatok kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nincs olyan kar a Miskolci Egyetemen, amelynek kínálata az első tíz legnépszerűbb képzésben ne lenne benne. Az intézmény törekvése, hogy hozzájáruljon az északkelet-magyarországi régió fenntartható fejlődéséhez.

A Miskolci Egyetemre 2048 jelentkező nyert felvételt 2022-ben, 1677 fő magyar állami ösztöndíjas és 371 fő önköltséges képzésre. A legtöbb hallgatót a Gazdaságtudományi Kar vette fel 502 fővel, az Állam- és Jogtudományi Kar 412 főt, míg a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 383 főt vett fel.

Miskolci Egyetem képzései közül a gazdaságtudományi képzési terület a legnépszerűbb. A meglévő szakok mellett két új képzést, az emberi erőforrás tanácsadó és a vállalatgazdaságtan szakokat indítja a Gazdaságtudományi Kar. A pótfelvételi eljárásban pedig a jelentős munkaerőpiaci kereslettel bíró sportszervező és a közgazdasági adatelemző szakokat hirdeti a kar.

Mindegyik angol nyelven meghirdetett MSc szak elindul szeptembertől a Műszaki Földtudományi Karon. A környezetmérnöki alapszakon felvettek száma megduplázódott, és újra elindul a műszaki földtudományi alapszak levelező formában.

Megőrizte a felsőoktatásban a műszaki és informatikai képzési területen megszerzett biztos pozícióját a Gépészmérnöki és Informatikai Kar. A tavalyi tanévhez képest idén 14 százalékkal több hallgató került be a műszaki területhez tartozó alapképzési szakokra. A mesterszakos képzéseknél továbbra is népszerű a levelező tagozatos képzési forma, ami azt bizonyítja, hogy a megszerzett alapdiploma birtokában a vállalati igényeknek megfelelő mesterképzési szakok ígéretes szakmai karriert nyújtanak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

egyetem

egyetemi központ

képzés

felsőoktatás