Közeleg a tél: ezek az autósok rengeteg pénzt fizethetnek majd

Pénzcentrum   
  Megosztom
Közeleg a tél: ezek az autósok rengeteg pénzt fizethetnek majd

Elképesztő drágulásra kényszerülhetnek a magyar autókereskedések: a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke többek között arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy két héttel ezelőtt még a gáznál általánosságban hétszeres árakról tudott, de ezen a héten már volt olyan kereskedő, akinek 15,5-szeres ajánlatot adott a szolgáltató. A kérdés tehát az, hogy egy-egy adott cégnek mikor sikerült energia-megállapodást kötni az egyes szolgáltatókkal. Ilyen helyzetben pedig az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke is úgy véli, biztos, hogy az energiaárakat valamilyen mértékben minden szerviz, és minden kereskedés szerepeltetni fogja az árazásában.

Ahogy a Pénzcentrum írja, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége már elkezdte felmérni, hogy miként érinti a szektort a rezsiárak emelkedése, és vizsgálják, hogyan lehetne „tompítani a helyzet élét”. Gablini Gábor, a szervezet elnöke a portálnak arról beszélt, a működési költségek már most is igen komoly szélsőértékek között mozognak a különböző autókereskedések esetében:

Ez nagyban függ attól is, hogy az adott cégnek sikerült-e korábban valamilyen hosszabb távú megállapodást kötnie az energiaszolgáltatóval. Két héttel ezelőtt még a gáznál általánosságban hétszeres árakról tudtunk, de ezen a héten már volt olyan kereskedő, akinek 15,5-szeres ajánlatot adott a szolgáltató

- számolt be az elnök, aki szerint több vállalatnál már nem is forintban, hanem euróban vannak meghatározva a rezsi-kondíciók, sőt, olyan autókereskedés is van, amelynek az eurós kifizetés mellett még ráadásul a tőzsdei árakhoz van kötve a gázszámlája.

Persze, előfordulhat, hogy ezzel az árazással még ők járnak a legjobban, ha esetleg bezuhanna a gázár. De ez egyelőre korántsem így van

– magyarázta Gablini Gábor.

A cikk itt folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

gépjármű

magyar gépjárműimportőrök egyesülete

autós nagykoalíció

energia-megállapodás

szerviz

kereskedelem