Közeleg a tél: ezek az autósok rengeteg pénzt fizethetnek majd

Pénzcentrum   
  Megosztom
Közeleg a tél: ezek az autósok rengeteg pénzt fizethetnek majd

Elképesztő drágulásra kényszerülhetnek a magyar autókereskedések: a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke többek között arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy két héttel ezelőtt még a gáznál általánosságban hétszeres árakról tudott, de ezen a héten már volt olyan kereskedő, akinek 15,5-szeres ajánlatot adott a szolgáltató. A kérdés tehát az, hogy egy-egy adott cégnek mikor sikerült energia-megállapodást kötni az egyes szolgáltatókkal. Ilyen helyzetben pedig az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke is úgy véli, biztos, hogy az energiaárakat valamilyen mértékben minden szerviz, és minden kereskedés szerepeltetni fogja az árazásában.

Ahogy a Pénzcentrum írja, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége már elkezdte felmérni, hogy miként érinti a szektort a rezsiárak emelkedése, és vizsgálják, hogyan lehetne „tompítani a helyzet élét”. Gablini Gábor, a szervezet elnöke a portálnak arról beszélt, a működési költségek már most is igen komoly szélsőértékek között mozognak a különböző autókereskedések esetében:

Ez nagyban függ attól is, hogy az adott cégnek sikerült-e korábban valamilyen hosszabb távú megállapodást kötnie az energiaszolgáltatóval. Két héttel ezelőtt még a gáznál általánosságban hétszeres árakról tudtunk, de ezen a héten már volt olyan kereskedő, akinek 15,5-szeres ajánlatot adott a szolgáltató

- számolt be az elnök, aki szerint több vállalatnál már nem is forintban, hanem euróban vannak meghatározva a rezsi-kondíciók, sőt, olyan autókereskedés is van, amelynek az eurós kifizetés mellett még ráadásul a tőzsdei árakhoz van kötve a gázszámlája.

Persze, előfordulhat, hogy ezzel az árazással még ők járnak a legjobban, ha esetleg bezuhanna a gázár. De ez egyelőre korántsem így van

– magyarázta Gablini Gábor.

A cikk itt folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

gépjármű

magyar gépjárműimportőrök egyesülete

autós nagykoalíció

energia-megállapodás

szerviz

kereskedelem