Itt a rezsicsökkentés legújabb módja: akár 25 ezer forintot is spórolhatsz így

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a rezsicsökkentés legújabb módja:  akár 25 ezer forintot is spórolhatsz így

A Pénzcentrum ezúttal a legnagyobb elektronikai kiskereskedőkkel annak járt utána, hogy a különböző energia-besorolású készülékek mennyire zabálják az energiát odahaza.

Ha valakinek egy két méter magas, 20 éves kombinált hűtőszekrénye van otthon, és egy új, sokkal energiatakarékosabb hűtőre cseréli, az 25 000 forintot is foghat az áramszámláján egy évben - írta a Pénzcentrum. De nem csak az ősrégi modelleken lehet nagyot spórolni, már egy F és B besorolású hűtőszekrény között is 150 kWh fogyasztás-különbség lehet, ami már igencsak jelentős eltérésnek számít.

Mind a gáz, mind pedig az elektromos áram nemzetközi ára az egekben van. Az áremelkedés mértéke sok esetben ráadásul exponenciális. A magyar lakosságot eddig megkímélő rezsicsökkentés pedig részlegesen eltörlésre került, és bár az augusztusi számlákat már kézhez kapták a családok, az igazán durva horrorszámlák még csak ez után, a hidegebb őszi és téli hónapokban fognak érkezni. Éppen ezért soha nem volt még ennyire kritikus, hogy a lakosság ahol csak tud, spóroljon a gázzal, illetve az elektromos árammal. Utóbbi kapcsán a Pénzcentrum most annak járt utána, mennyit fogyasztanak valójában háztartási gépeink, illetve hogy a különböző energiafogyasztási címkék mit mutatnak valójában. A legnagyobb hazai elektronikai üzletláncok segítségével pedig kiderítettük azt is, mennyivel többet kell ráfizetnie a rezsire annak a családnak, ahol még mindig ősrégi készülékek zakatolnak.

A rezsiváltozásra vonatkozó bejelentés hatására egyértelműen megugrott az előnyösebb besorolású nagygépek, és kiemelten a hűtőszekrények, valamint fagyasztó készülékek forgalma, ennek oka, hogy sokan a 10+ éves készülékeiket kezdték el lecserélni alacsonyabb fogyasztásúakra

- árulta el lapunknak a Media Markt. Az eMAG is hasonló rohamról tájékoztatta a lapot, náluk az idei nyári forgalmi adatok alapján a legtöbben új hűtőszekrényt, fagyasztót és mosógépet vásároltak. A fagyasztók eladása csaknem 40 százalékkal emelkedett a rezsicsökkentéssel kapcsolatos bejelentés hetében, és azóta is folyamatosan nőnek a heti eladási számok - augusztus első hetében 60 százalékkal több fagyasztót vettek ügyfeleik, mint egy hónappal korábban.

És, hogy miért éppen a hűtők és fagyasztók? A Media Markt szakértői szerint ez teljesen indokolt, hiszen a háztartásokban jellemzően a hűtő és fagyasztó készülékek számítanak a legnagyobb fogyasztású készülékeknek, főként, ha valaki ténylegesen 10-20 éves modellel rendelkezik.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidég

energia

áram

rezsi

rezsicsökkentés