4,2 milliárdból erre a dobásra készülnek: négysávossá bővítik ezt a főutat

MTI   
  Megosztom
4,2 milliárdból erre a dobásra készülnek: négysávossá bővítik ezt a főutat

Négysávossá bővítik az 52-es főút Kecskemét és az M5 autópálya közötti szakaszát 4,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel - közölte Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF).

A projekt célja a városközpont és az M5-ös autópálya közötti menetidő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások csillapítása, a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele - hangsúlyozzák a közleményben. A NIF tájékoztatása szerint a fejlesztés során a főút kecskeméti, jelenleg kétsávos részei négysávossá bővülnek, illetve a már korábban is széles részek burkolatát felújítják. A sávbővítéses szakaszok mellett csaknem két kilométer hosszú kerékpárút is épül, és két turbó körforgalmat építenek ki. Jelenleg terület-előkészítési munkák, útszegély bontások, a közművezetékek kiváltása és egyéb útépítési munkálatok folynak. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2024 tavaszáig ideiglenes forgalomkorlátozások várhatóak. A mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból megvalósuló beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. megbízásából a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

útfejlesztés

kecskemét

m5

m5-ös autópálya