Döntött a kormány: fontos változás jön a rezsisokk miatt a magyar iskolákban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Döntött a kormány: fontos változás jön a rezsisokk miatt a magyar iskolákban

A mai Kormányinfó keretében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a kormány döntéseit. Közölte, hogy a kormány döntött a nemzeti konzultáció elindításáról. Azt is elmondta, hogy átlagosan 181 ezer forinttal támogatják a lakossági fogyasztókat. Arról is beszámolt: a téli szünet hosszabb lesz, december 22-től január 8-ig fog tartani. Ugyanakkor kormányzati igazgatási szünetet rendelnek el erre az időszakra, szintén a spórolás jegyében.

Tegnap Orbán Viktor jelentette be, hogy döntött a kormány a nemzeti konzultáció indításáról a kormány, azonban más döntésekről nem számolt be. Most Gulyás Gergely is ismertette, miért van szükség nemzeti konzultációra - írta a Pénzcentrum.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy hosszabb lesz a téli szünet. Ez december 22-től január 8-ig fog tartani, vagyis december 21-e szerda lesz az utolsó tanítási nap 2022-ben, és az újévben január 9-én mennek először iskolába a gyerekek. Szentkirályi Alexandra hozzátette: a téli szünet hosszabbítása az őszi szünet rovására történik. Ez alapján még nem biztos, hogy teljesen elmarad az őszi szünet, lehetséges, hogy csak rövidül.

Az önkormányzatok megsegítéséről is döntött tegnap a kormány a miniszter istertetője szerint. Mivel az önkormányzatok nehéz helyzetbe kerültek az energiaárak növekedése miatt, a kormány egyeztetni fog minden hivatallal, milyen spórolási lehetőségeik vannak. Megadják a segítséget hogy átvészeljék az idei évet, illetve a következő "nagyon nehéz" évet

- fogalmazott.

A Kormányinfó még zajlik, cikkünk folyamatosan frissül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

rezsi

rezsicsökkentés

iskola

oktatási hivatal