Figyelem, ez lett a hivatalos verzió: megjelent az iskolai szünetes rendelet, de kicsit más lett

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez lett a hivatalos verzió: megjelent az iskolai szünetes rendelet, de kicsit más lett

Ma reggel arra ébredhettünk, hogy megjelent az iskolai szünetről szóló rendelet a Magyar Közlönyben , de kicsi másként, mint ahogy Gulyás Gergely szerdána Kormányinfón beharangozta. Mutatjuk, mire számíthatnak a szülők!

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a 2022/2023. tanév rendjére alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról. A jókora késéssel kiadott, a 2022/2023. tanév rendjéről szóló rendeletben foglaltaktól eltérően a 2022/2023. tanévben

őszi szünet a 2022/2023. tanévben nem adható ki, a nemzetiségi oktatásban részt vevő iskolákban sem.

A döntések többséget az energiaspórolásra hivatkozva a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón már bejelentette. Gulyás Gergely akkor azt mondta, az iskolák saját hatáskörben kiadhatják a Mindenszentek és Halottak napja utáni három munkanapot szünetnek. arról viszont nem beszélt, hogy bár csak egyetlen nappal, de meghosszabbítják a tanévet is. Az utolsó tanítási nap így 2023. június 16. (péntek) lesz, az eredeti június 15-e helyett.

A tavaszi szünetet nem érinti a módosítás, az eredeti rendelet szerint az utolsó tanítási nap 2023. április 5. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. április 12. (szerda) lesz.

Az őszi szünet kiiktatására utal, hogy míg a rendelet eddig előírta, hogy egy tanévben legalább három alkalommal kell legalább hat összefüggő napnyi szünetet (őszi, téli, tavaszi) adni a diákoknak, a módosítás már csak két ilyen időszakot határoz meg.

A most megjelent módosításnak van még egy fontos része.

Ezt feltehetően az indokolja, hogy az átalakítások miatt így lesz meg a tanévben a kötelező 183 tanítási nap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsi

rezsiemelkedés

iskola

iskolai szünet