Figyelem, ez lett a hivatalos verzió: megjelent az iskolai szünetes rendelet, de kicsit más lett

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez lett a hivatalos verzió: megjelent az iskolai szünetes rendelet, de kicsit más lett

Ma reggel arra ébredhettünk, hogy megjelent az iskolai szünetről szóló rendelet a Magyar Közlönyben , de kicsi másként, mint ahogy Gulyás Gergely szerdána Kormányinfón beharangozta. Mutatjuk, mire számíthatnak a szülők!

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a 2022/2023. tanév rendjére alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról. A jókora késéssel kiadott, a 2022/2023. tanév rendjéről szóló rendeletben foglaltaktól eltérően a 2022/2023. tanévben

őszi szünet a 2022/2023. tanévben nem adható ki, a nemzetiségi oktatásban részt vevő iskolákban sem.

A döntések többséget az energiaspórolásra hivatkozva a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón már bejelentette. Gulyás Gergely akkor azt mondta, az iskolák saját hatáskörben kiadhatják a Mindenszentek és Halottak napja utáni három munkanapot szünetnek. arról viszont nem beszélt, hogy bár csak egyetlen nappal, de meghosszabbítják a tanévet is. Az utolsó tanítási nap így 2023. június 16. (péntek) lesz, az eredeti június 15-e helyett.

A tavaszi szünetet nem érinti a módosítás, az eredeti rendelet szerint az utolsó tanítási nap 2023. április 5. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. április 12. (szerda) lesz.

Az őszi szünet kiiktatására utal, hogy míg a rendelet eddig előírta, hogy egy tanévben legalább három alkalommal kell legalább hat összefüggő napnyi szünetet (őszi, téli, tavaszi) adni a diákoknak, a módosítás már csak két ilyen időszakot határoz meg.

A most megjelent módosításnak van még egy fontos része.

Ezt feltehetően az indokolja, hogy az átalakítások miatt így lesz meg a tanévben a kötelező 183 tanítási nap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsi

rezsiemelkedés

iskola

iskolai szünet