Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

Miután országos sajtóhír lett a bődületes rezsiemelkedésből, az MVM végül 26-szoros helyett "csak" tízszeres áron adja a gázt Szentendrének. Mindenki fellélegezhet?

Az MVM szeptember 29-én – két nappal azután, hogy országos sajtóhír lett abból, hogy a tavalyihoz képest 26-szoros árat ajánlott az állami gázszolgáltató a szentendrei önkormányzatnak – arról tájékoztatta , hogy módosította a tarifát. Az új közbeszerzés lezárultáig ezen az áron veszi igénybe a város a szolgáltatást - írta a Szentendre.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla: a következő gázévre várható átlag egységár így – a tavalyi 103 helyett – 1015,87 Ft/köbméter, amely a molekuladíjat (945,25 Ft/köbméter), kapacitásdíjat (55,8 Ft/köbméter) valamint a forgalmi díjat (14,82 Ft/köbméter) foglalja magában.

A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy ez az ár tájékoztató jellegű, a a jövőbeni jegyzés- és devizaárfolyamok szerint változik.

Fülöp Zsolt válaszlevelében jelezte, hogy a ma közzétett BASIC tarifa Hirdetmény szerinti áron október elsejétől – az új közbeszerzés lezárultáig – a város igénybe veszi a szolgáltatást.

Szentendre polgármestere szerint a gázár számítási metódusának teljes újragondolására van szükség, ugyanakkor üdvözölte, hogy az állami gázszolgáltató korrigálta az árat. Fülöp Zsolt reményét fejezte ki, hogy ad hoc megoldások helyett sikerül elérni a világpiaci gázárak alakulását korrekten követő, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt kiszámítható árképzést, hogy a felelős gazdálkodás feltételeit a magyar kormány is biztosítja. Ennek érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetségével együtt nemzeti energiacsúcs összehívását szorgalmazza.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gázár

gázár-kedvezmény

szentendre