Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

Miután országos sajtóhír lett a bődületes rezsiemelkedésből, az MVM végül 26-szoros helyett "csak" tízszeres áron adja a gázt Szentendrének. Mindenki fellélegezhet?

Az MVM szeptember 29-én – két nappal azután, hogy országos sajtóhír lett abból, hogy a tavalyihoz képest 26-szoros árat ajánlott az állami gázszolgáltató a szentendrei önkormányzatnak – arról tájékoztatta , hogy módosította a tarifát. Az új közbeszerzés lezárultáig ezen az áron veszi igénybe a város a szolgáltatást - írta a Szentendre.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla: a következő gázévre várható átlag egységár így – a tavalyi 103 helyett – 1015,87 Ft/köbméter, amely a molekuladíjat (945,25 Ft/köbméter), kapacitásdíjat (55,8 Ft/köbméter) valamint a forgalmi díjat (14,82 Ft/köbméter) foglalja magában.

A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy ez az ár tájékoztató jellegű, a a jövőbeni jegyzés- és devizaárfolyamok szerint változik.

Fülöp Zsolt válaszlevelében jelezte, hogy a ma közzétett BASIC tarifa Hirdetmény szerinti áron október elsejétől – az új közbeszerzés lezárultáig – a város igénybe veszi a szolgáltatást.

Szentendre polgármestere szerint a gázár számítási metódusának teljes újragondolására van szükség, ugyanakkor üdvözölte, hogy az állami gázszolgáltató korrigálta az árat. Fülöp Zsolt reményét fejezte ki, hogy ad hoc megoldások helyett sikerül elérni a világpiaci gázárak alakulását korrekten követő, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt kiszámítható árképzést, hogy a felelős gazdálkodás feltételeit a magyar kormány is biztosítja. Ennek érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetségével együtt nemzeti energiacsúcs összehívását szorgalmazza.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gázár

gázár-kedvezmény

szentendre