Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megérte kiakadni: 26-szoros helyett most 10-szeres áron kaphat gázt Szentendre

Miután országos sajtóhír lett a bődületes rezsiemelkedésből, az MVM végül 26-szoros helyett "csak" tízszeres áron adja a gázt Szentendrének. Mindenki fellélegezhet?

Az MVM szeptember 29-én – két nappal azután, hogy országos sajtóhír lett abból, hogy a tavalyihoz képest 26-szoros árat ajánlott az állami gázszolgáltató a szentendrei önkormányzatnak – arról tájékoztatta , hogy módosította a tarifát. Az új közbeszerzés lezárultáig ezen az áron veszi igénybe a város a szolgáltatást - írta a Szentendre.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla: a következő gázévre várható átlag egységár így – a tavalyi 103 helyett – 1015,87 Ft/köbméter, amely a molekuladíjat (945,25 Ft/köbméter), kapacitásdíjat (55,8 Ft/köbméter) valamint a forgalmi díjat (14,82 Ft/köbméter) foglalja magában.

A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy ez az ár tájékoztató jellegű, a a jövőbeni jegyzés- és devizaárfolyamok szerint változik.

Fülöp Zsolt válaszlevelében jelezte, hogy a ma közzétett BASIC tarifa Hirdetmény szerinti áron október elsejétől – az új közbeszerzés lezárultáig – a város igénybe veszi a szolgáltatást.

Szentendre polgármestere szerint a gázár számítási metódusának teljes újragondolására van szükség, ugyanakkor üdvözölte, hogy az állami gázszolgáltató korrigálta az árat. Fülöp Zsolt reményét fejezte ki, hogy ad hoc megoldások helyett sikerül elérni a világpiaci gázárak alakulását korrekten követő, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt kiszámítható árképzést, hogy a felelős gazdálkodás feltételeit a magyar kormány is biztosítja. Ennek érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetségével együtt nemzeti energiacsúcs összehívását szorgalmazza.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gázár

gázár-kedvezmény

szentendre