Tömeges elbocsátás a fürdővárosban: a rezsiárak áldozata lett az ország ikonikus fürdője

HelloVidék   
  Megosztom
Tömeges elbocsátás a fürdővárosban: a rezsiárak áldozata lett az ország ikonikus fürdője

Száztíz embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft.-től a magas energiaárak és az infláció miatt. A városban két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig karbantartási és felújítási munkák miatt nem üzemel.

Az energiaárak növekedése és az infláció miatt annyira megnőttek az országban egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdő költségei, hogy a város úgy döntött, azt is be kell zárni. Október első hetében még nyitva lesz a fürdő, október 10-től tart zárva. A város keleti részén lévő Selyemréti strand sem lesz nyitva jövő hétfőtől, mindkettőt határozatlan időre állítják le, számolt be róla az RTL Híradó.

Az Rtl.hu szerint két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt már bezártak. Helyi és turisztikai hírportálokon azonban csak egy fürdőnek, a korábban Miskolctapolca Strandfürdőként ismert Ellipsum Élményfürdőnek az október 3-i bezárásáról olvastunk.

Kilenc év után lapátra tettek, kollégám több, mint 10 éve ott van, őt is. Először minden nyugdíjast elküldtek, ez a múlt héten volt. Most pedig délelőtt hívott a kollégám, hogy most plusz 57 embert bocsájtottak el

- mondta el Sárosi István az RTL Híradónak.

A fürdőket üzemeltető cég kénytelen volt a fürdőbezárások miatt csoportos létszámleépítésről dönteni: 110 embert fognak elküldeni. Ők már most a felmondási idejüket töltik. Az önkormányzat azt közölte, hogy a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsájtott dolgozóinak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

fürdők

miskolci fürdők kft

energiaárak

rezsiárak

leállás

bezárás

elbocsátások