Elsötétül a vidéki város: spórolnak a rezsin, a könyvtár és az idősotthon is bezár

HelloVidék   
  Megosztom
Elsötétül a vidéki város: spórolnak a rezsin, a könyvtár és az idősotthon is bezár

Egyéb napirendek mellett takarékossági intézkedésekről is tárgyalt szerdán - soron kívüli ülésén - Nagykanizsa közgyűlése, amely egyes intézmények működésének szüneteltetéséről rendelkezett. Lekapcsolják Nagykanizsa épületeinek díszkivilágítását, az adventi időszakban - a város karácsonyfáját kivéve - nem szerelik fel az ünnepi fényeket sem. A városi uszoda esetében a részleges üzemeltetés lehetőségét vizsgálják.

Az ülésen a közgyűlésben egyfős többségben lévő Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakciójának javaslatát fogadták el, elsősorban az idei évre vonatkozó intézkedésekként. Ez egyebek mellett általánosságban tartalmazza, hogy a város intézményeiben és cégeinél létszámstopot rendelnek el, illetve az irodahelyiségekben legfeljebb 20 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítanak, írja a hvg.hu.

Az idősek ellátását szolgáló Zrínyi utcai épületet annak gazdaságtalan működtetése miatt bezárják, az ott zajló tevékenységeket más intézményekben folytatják, a bölcsődék és óvodák esetében pedig lezárják az üres csoportszobákat.

Lekapcsolják Nagykanizsa épületeinek díszkivilágítását, az adventi időszakban - a város karácsonyfáját kivéve - nem szerelik fel az ünnepi fényeket sem. A városi uszoda esetében a részleges üzemeltetés lehetőségét vizsgálják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagykanizsa

rezsicsökkentés

adventi fények

díszkivilágítás

város karácsonyfája