Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

Rendőrségi ajánlás készült a 2022. évi online népszámláláshoz, amit érdemes elolvasni, mielőtt nekiállunk a töltögetésnek. Ugyanis az online térben könnyen csalók áldozatává válhatunk!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) saját honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a népszámláláskor miként lehet elkerülni az internetes csalókat. Aki az online kitöltést választja, az az online felületre a háztartás címére levélben kézbesített egyedi „belépési kód” segítségével tud belépni. Mielőtt azonban nekiállunk a kitöltésnek, érdemes meggyőződni arról, hogy a weboldal biztonságos, például

A police.hu közleménye szerint legyen gyanús, ha csak személyes adataira, anyagi helyzetére, bankszámlája adataira kérdeznek rá, ha néhány adat kitöltése után véget ér az adatszolgáltatás.

Fontos, ha gyanúsan kevés időt vesz igénybe a kitöltés, akkor ne mentse el a megadott információkat, ne küldje azokat sehová!

Ha úgy látja, hogy minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de személyesen is tehet bejelentést bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon

- kéri a rendőrség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

népszámlálás

csalók

rendőrség