Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

Rendőrségi ajánlás készült a 2022. évi online népszámláláshoz, amit érdemes elolvasni, mielőtt nekiállunk a töltögetésnek. Ugyanis az online térben könnyen csalók áldozatává válhatunk!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) saját honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a népszámláláskor miként lehet elkerülni az internetes csalókat. Aki az online kitöltést választja, az az online felületre a háztartás címére levélben kézbesített egyedi „belépési kód” segítségével tud belépni. Mielőtt azonban nekiállunk a kitöltésnek, érdemes meggyőződni arról, hogy a weboldal biztonságos, például

A police.hu közleménye szerint legyen gyanús, ha csak személyes adataira, anyagi helyzetére, bankszámlája adataira kérdeznek rá, ha néhány adat kitöltése után véget ér az adatszolgáltatás.

Fontos, ha gyanúsan kevés időt vesz igénybe a kitöltés, akkor ne mentse el a megadott információkat, ne küldje azokat sehová!

Ha úgy látja, hogy minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de személyesen is tehet bejelentést bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon

- kéri a rendőrség.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

népszámlálás

csalók

rendőrség