Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, csalókra figyelmeztetnek: könnyen adathalászok hálójába kerülhetünk

Rendőrségi ajánlás készült a 2022. évi online népszámláláshoz, amit érdemes elolvasni, mielőtt nekiállunk a töltögetésnek. Ugyanis az online térben könnyen csalók áldozatává válhatunk!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) saját honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a népszámláláskor miként lehet elkerülni az internetes csalókat. Aki az online kitöltést választja, az az online felületre a háztartás címére levélben kézbesített egyedi „belépési kód” segítségével tud belépni. Mielőtt azonban nekiállunk a kitöltésnek, érdemes meggyőződni arról, hogy a weboldal biztonságos, például

A police.hu közleménye szerint legyen gyanús, ha csak személyes adataira, anyagi helyzetére, bankszámlája adataira kérdeznek rá, ha néhány adat kitöltése után véget ér az adatszolgáltatás.

Fontos, ha gyanúsan kevés időt vesz igénybe a kitöltés, akkor ne mentse el a megadott információkat, ne küldje azokat sehová!

Ha úgy látja, hogy minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de személyesen is tehet bejelentést bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon

- kéri a rendőrség.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

népszámlálás

csalók

rendőrség