Te is fával fűtesz othon? Erről jobb, ha tudsz: itt az agrárminiszter bejelentése a tűzifaprogramról

MTI   
  Megosztom
Te is fával fűtesz othon? Erről jobb, ha tudsz: itt az agrárminiszter bejelentése a tűzifaprogramról

Zavartalanul zajlik a tűzifaprogram az országban, minden erdőgazdaság erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy kielégítse a lakossági igényeket - mondta az agrárminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy István ugyanakkor jelezte, olyan igénybevételnek van kitéve az állami erdőgazdaság, amely nagyságrendileg magasabb mint egy normális fűtési szezonban. Arra is rámutatott, hogy az egyes erdőgazdaságok eltérő nyomás alatt vannak. Példaként említette, hogy a Pilisi erdőgazdaság területén él a magyar lakosság 30 százaléka, miközben a kitermelhető fa mennyisége az összes erdő 5 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy az eltérő igénybevételű területekre munkatársakat, gépeket csoportosítanak át, hogy a fakitermelés intenzitását növelni tudják. Az erdőgazdaságok szolidaritását jelzi, hogy mindezek mellett még hatósági áras tűzifa alapanyaggal is kisegítik egymást.

A miniszter jelezte, több mint 23 500 köbméternyi fa kelt útra a múlt hét végén és érkezik meg a napokban a különböző átrakó helyekre, hogy a lakosság eltérő igényeiből eredő nyomást zökkenőmentesen ki tudják elégíteni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nagy istván

agrárminiszter

agrárminisztérium

tűzifaprogram

lakossági tűzifaprogram