Tovább pusztítanak az emelkedő energiaárak: ezek a vidéki fürdők, uszodák már bezártak

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább pusztítanak az emelkedő energiaárak: ezek a vidéki fürdők, uszodák már bezártak

A drasztikusan emelkedő energiaárak fájó döntésekre kényszerítik a fürdőket, uszodákat. Éppen ezért több vidéki uszoda is arra kényszerült, hogy ideiglenesen bezárjon.

Október elsejétől az ibrányi tan­uszoda bezárt, október 6-ával a nyíregyházi városi uszoda is becsukta a kapukat, s erre kényszerül október 10-étől a Júlia Fürdő, és ideiglenesen megszűnik a Hotel Fürdőház wellness-szolgáltatása - számolt be róla a szon.hu. Mint írták, Nyírbátorban december végéig biztosított a fürdő működése, Vásárosnaményban a kis alapterület és energiatakarékos megoldások miatt talán ilyen lépésre nem lesz szükség. A megye több tanuszodájában pedig a víz és a levegő hőmérsékletét csökkentik.

A portál annak is utána járt, hogy a Nemzeti Sportközpontok fenntartásában működik többek között a kemecsei, a baktalórántházi, a fehérgyarmati és a csengeri tanuszoda is. Ezek az intézményekben nem zárnak be az uszodák, azonban a megemelkedett energiaárak miatt, azért, hogy továbbra is nyitva tarthassanak, az úszómedence vize 25, a tanmedencéé 30 fokos hőmérsékleten működik, míg az öltözőben és szociális terekben 22–24, a medencetérben 25–26 fokot biztosítanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nyírbátor

nyíregyháza

vásárosnamény

ibrány

uszoda

fürdő

wellness

energiatakarékos

kemecse

baktalórántháza

fehérgyarmat

csenger