Tovább pusztítanak az emelkedő energiaárak: ezek a vidéki fürdők, uszodák már bezártak

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább pusztítanak az emelkedő energiaárak: ezek a vidéki fürdők, uszodák már bezártak

A drasztikusan emelkedő energiaárak fájó döntésekre kényszerítik a fürdőket, uszodákat. Éppen ezért több vidéki uszoda is arra kényszerült, hogy ideiglenesen bezárjon.

Október elsejétől az ibrányi tan­uszoda bezárt, október 6-ával a nyíregyházi városi uszoda is becsukta a kapukat, s erre kényszerül október 10-étől a Júlia Fürdő, és ideiglenesen megszűnik a Hotel Fürdőház wellness-szolgáltatása - számolt be róla a szon.hu. Mint írták, Nyírbátorban december végéig biztosított a fürdő működése, Vásárosnaményban a kis alapterület és energiatakarékos megoldások miatt talán ilyen lépésre nem lesz szükség. A megye több tanuszodájában pedig a víz és a levegő hőmérsékletét csökkentik.

A portál annak is utána járt, hogy a Nemzeti Sportközpontok fenntartásában működik többek között a kemecsei, a baktalórántházi, a fehérgyarmati és a csengeri tanuszoda is. Ezek az intézményekben nem zárnak be az uszodák, azonban a megemelkedett energiaárak miatt, azért, hogy továbbra is nyitva tarthassanak, az úszómedence vize 25, a tanmedencéé 30 fokos hőmérsékleten működik, míg az öltözőben és szociális terekben 22–24, a medencetérben 25–26 fokot biztosítanak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nyírbátor

nyíregyháza

vásárosnamény

ibrány

uszoda

fürdő

wellness

energiatakarékos

kemecse

baktalórántháza

fehérgyarmat

csenger