Bezár az ikonikus luxusszálloda: kifogott a brutális rezsiköltség a kastélyhotelen

HelloVidék   
  Megosztom
Bezár az ikonikus luxusszálloda: kifogott a brutális rezsiköltség a kastélyhotelen

Legkevesebb egy hónapra bezár a Mátra népszerű luxusszállodája, a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár Resort. A hírt a szálloda igazgatója, Szélessy András osztotta meg a Facebookon. Mint írja, bár folyamatosan osztottak-szoroztak, de november 1. és december 1. között be kell, hogy zárjanak a horrorisztikus áram- és gázárak miatt. A decemberi hónapot még próbálják megmenteni, de novemberi vendégeiket hamarosan e-mailben is értesítik a helyzetről.

Az igazgató nagyon szomorúnak tartja, hogy „a mostani személyzet a jelenlegi felállásban már soha többet nem lesz együtt", írja a turizmus.com.

Korábban a soproni Lövér Hotel üzemeltetője jelentette be, hogy október végén kénytelenek bezárni, mert nem tudják vállalni az ötszörös rezsiköltséget, és Pécs ikonikus vendéglátóhelye, az 1913 óta működő Aranykacsa Étterem is lehúzta a rolót, miután tízszeresére nőtt a gázszámlája.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

luxusszálloda

kastélyszálló

hotel sasvár

parádsasvár

bezárás

kastélyhotel sasvár resort