Szegeden is váláságtervet jelentettek be: több létesítmény is bezár a fűtési szezonra

Portfolio   
  Megosztom
Szegeden is váláságtervet jelentettek be: több létesítmény is bezár a fűtési szezonra

Szeged gazdasági alpolgármestere a város energiaspórolási terveiről beszélt a Szeged TV műsorában, mint kiderült, a tervek szerrint idén még minden intézmény működik, lesz karácsonyi vásár és díszkivilágítás is, de jövőre a kulturális és sportintézmények legalább egy hónapig zárva lesznek, az óvodák és a bölcsődék téli szünete igazodik az általános és középiskolák meghosszabbított szünetéhez. Az önkormányzatnál pedig nem lesznek elbocsátások.

Az alpolgármester kifejtette:

  • tavaly éves szinten 500 millió forintba került a gázfűtés Szeged önkormányzatának, ez drágul 3 milliárd 500 millió forintra,
  • a távfűtés esetében tizenegyszeres a drágulás, ez legalább 700 millió forint pluszköltséget jelent,
  • az áramért tavaly kétmilliárd forintot kellett fizetnie Szegednek. Az áramszerződés december 31-éig érvényben van, addig „normális” árat fizet a város. Az áramellátásra csak az MVM-mel lehetett szerződni, a korábbihoz képest az első ajánlat szerint tízszeres árat fizetnek. Azt remélik, hogy sikerül lealkudni az áram árát a mostani ár hétszeresére a tízszeres ajánlott árról.
  • A költségek csökkentése érdekében intézkedési tervet alkottak, amely 2023 első két hónapjára vonatkozik majd. A kultúra és a sport létesítményeit hosszabb, rövidebb időre bezárják takarékossági okokból, a bezárásokkal másfélmilliárd forintot tud megtakarítani a város a számításaik szerint.
  • A szökőkutakat leállítja Szeged és január 2-ától március 3-áig szünetel a díszkivilágítás is, szintén március 3-ig zárva lesz a város számos színháza, múzeuma

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

szeged

válságterv

bejelentés

gazdasági válságterv

bezárás

fűtési szezon