Több száz milliós fejlesztés Hévízen: mutatjuk, mire költi a pénzt a kórház

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Hévízen: mutatjuk, mire költi a pénzt a kórház

A járóbeteg-szakellátás fejlesztésére elnyert csaknem 292 millió forintból fejleszti eszközparkját a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház - közölte a hévízi egészségügyi intézmény.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából korszerű orvostechnikai eszközöket szereznek be és infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósítanak a kórház több épületében. Mindezek eredményeképpen az országos jelentőségű intézmény még színvonalasabb szolgáltatást nyújthat pácienseinek.

A kórház a röntgendiagnosztikai, az ultrahang-diagnosztikai osztályon, a menopauza- és oszteoporózis-osztályon, valamint a balneoterápia, a fizioterápia, a mozgásszervi rehabilitáció és a gyógytorna során használt orvostechnikai eszközeit fejleszti a jövő szeptemberig tartó projekt keretében.

Az új, mobil ízületi ultrahangkészülék a reumatológiai szakvizsgálat során, a radiológiai osztályra való továbbküldés nélkül nyújt lehetőséget a pontos és gyors diagnózis felállítására. Szintén a diagnosztizálást segíti majd az új, mobil EKG, a polarizációs és kapillármikroszkóp, a terheléses kerékpár-ergométer, az elektromiográfia- és elektroneurográfia-berendezések.

A balneoterápiás-fizioterápiás eszközpark pillangókáddal, kézen és lábon alkalmazható örvényfürdővel és betegemelővel bővül. A terápiás eszközök új, ultrahangos kezelőgéppel, végtagmozgató gépekkel, állítógéppel, masszázsszékkel és szobakerékpárral egészülnek ki.

Új terápiás gépeket, valamint lézerterápiás és lökéshullám-terápiás eszközöket is beszerez a kórház. Ezekkel új beavatkozásokra nyílik lehetőség a komplex terápián belül, bővül a fizioterápiás eljárások spektruma és új betegcsoportok ellátása is lehetővé válik.

A vizsgálati és terápiás fejlesztések eredményeként a mozgásszervi betegek jelentős része a jövőben járóbetegként juthat hozzá a megfelelő kezeléshez. Így több ember vizsgálható, illetve kezelhető adott idő alatt, nem kell a betegeket továbbküldeni diagnosztikai eljárások miatt, mindez pedig a várólisták rövidülésével is járhat.

A közlemény szerint a beruházás fontos eleme egy frekvenciaszabályozott, gépház nélküli személyfelvonó, és akadálymentes rendelők, kezelőhelyiségek kialakítása korszerű épületenergetikai megoldásokkal. Mindezen felül informatikai eszközök beszerzését is tartalmazza a hévízi kórház új projektje.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

hévíz

kórház

kórházfelújítás

hévízgyógyfürdő