Kapkodják a fejüket a napelemes cégek: mutatjuk, mire számítanak a váratlan bejelentés után

Világgazdaság   
  Megosztom
Kapkodják a fejüket a napelemes cégek: mutatjuk, mire számítanak a váratlan bejelentés után

Egyelőre még a napelempiac sem tért magához a legfrissebb kormánydöntést követően, mindenki a részletszabályokra vár.

Erre senki sem számított

- közlöte a VG megkeresésére Szenyán Endre, az A1 Solar ügyvezető igazgatója. Arra a hírre reagált, hogy Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, felfüggesztik a napelemek betáplálási kötelezettségét. Kiemelte, több opció, alternatíva is rendelkezésre áll ebben a szituációban, ám a leginkább reális megoldás az akkumulátoros rendszerek kiépítése lehet, ez azonban jócskán megdrágíthatja a beruházásokat.

Az energiaválságnak leginkább kitett csoportnak nagy nehézséget jelenthet ez a pluszköltség

- tette hozzá a szakember, majd kiemelte azt is, hogy nagy kérdés, lesz-e elég termék, hiszen eddig néhány százat adtak el ebből havonta országosan, ha most hirtelen megnő a kereslet, drasztikus alapanyaghiány várható. Szenyán Endre szerint, megoldás lehet az is, ha gyorsul az engedélyeztetés, ám azt több forrásunk is megerősítette, hogy a szolgáltatókra irreálisan sokat kell várni, akad olyan jóváhagyás, amelyet december óta nem kaptak meg.

Ahogy a portál írja, több cégvezetőt is megkerestek, de a legtöbb azt nyilatkozta, hogy a részletszabályok ismerete nélkül névvel nem szeretne nyilatkozni, ám azt mind megerősítették, hogy a drágulás elkerülhetetlen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

napelem

napelem engedélyeztetési rendszer

napelem telepítés