Kapkodják a fejüket a napelemes cégek: mutatjuk, mire számítanak a váratlan bejelentés után

Világgazdaság   
  Megosztom
Kapkodják a fejüket a napelemes cégek: mutatjuk, mire számítanak a váratlan bejelentés után

Egyelőre még a napelempiac sem tért magához a legfrissebb kormánydöntést követően, mindenki a részletszabályokra vár.

Erre senki sem számított

- közlöte a VG megkeresésére Szenyán Endre, az A1 Solar ügyvezető igazgatója. Arra a hírre reagált, hogy Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, felfüggesztik a napelemek betáplálási kötelezettségét. Kiemelte, több opció, alternatíva is rendelkezésre áll ebben a szituációban, ám a leginkább reális megoldás az akkumulátoros rendszerek kiépítése lehet, ez azonban jócskán megdrágíthatja a beruházásokat.

Az energiaválságnak leginkább kitett csoportnak nagy nehézséget jelenthet ez a pluszköltség

- tette hozzá a szakember, majd kiemelte azt is, hogy nagy kérdés, lesz-e elég termék, hiszen eddig néhány százat adtak el ebből havonta országosan, ha most hirtelen megnő a kereslet, drasztikus alapanyaghiány várható. Szenyán Endre szerint, megoldás lehet az is, ha gyorsul az engedélyeztetés, ám azt több forrásunk is megerősítette, hogy a szolgáltatókra irreálisan sokat kell várni, akad olyan jóváhagyás, amelyet december óta nem kaptak meg.

Ahogy a portál írja, több cégvezetőt is megkerestek, de a legtöbb azt nyilatkozta, hogy a részletszabályok ismerete nélkül névvel nem szeretne nyilatkozni, ám azt mind megerősítették, hogy a drágulás elkerülhetetlen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

napelem

napelem engedélyeztetési rendszer

napelem telepítés