Négynapos munkahéttel spórolnának ebben a városban: de bezár az élményfürdő is

HelloVidék   
  Megosztom
Négynapos munkahéttel spórolnának ebben a városban: de bezár az élményfürdő is

Az energiaárak növekedése miatt Tatabánya önkormányzata négynapos munkahetet vezet be a városházán, két igazgatási szünetet rendelnek el, valamint időszakosan bezár az élményfürdő – döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén.


 


 

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester a közgyűlésen elmondta, a megnövekedett közüzemi költségek miatt 700 milliós forintos az önkormányzati intézmények többletigénye. A városüzemeltetési cégek egymilliárd forintos költségnövekedésre számítanak.

A képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a kiadások csökkentéséért a városházán november 1-től április 15-ig négynapos munkahetet vezetnek be, napi tízórás munkaidővel, valamint december 23-től január 2-ig és március 13-tól 17-ig igazgatási szünetet rendelnek el.

Március 31-ig csak a hosszú hétvégéken és az iskolai szünetekben lesz nyitva a város élményfürdője, valamint a téli időszakra bezárják a bányászati szabadtéri múzeumot.

A takarékossági intézkedések részeként a városházán minden második izzót kicsavarnak, a megmaradókat energiatakarékos világítótestre cserélik, tetőszigeteléssel látják el a gázfűtést használó óvodákat, a házasságkötéseket a polgármesteri hivatal nagytermében tartják, amelyet csak időszakosan fűtenek.

Az előterjesztés szerint jövőre a gázfelhasználás 22 százalékos, valamint a távhő és a villamosenergia 15 százalékos csökkentése mellett a kiadások növekedése elérheti az 1,2-1,7 milliárd forintot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tatabánya

rezsicsökkentés

energia

energiaárak