Veszprémben is spórolnak a fűtéssel: összevonnak két iskolát

HelloVidék   
  Megosztom
Veszprémben is spórolnak a fűtéssel: összevonnak két iskolát

Korábban még csak pletyka volt, hogy a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum a rezsicsökkentése miatt az ott tanuló diákokat a Jendrassik-Venesz Technikum épületébe költöztetik a téli hónapokban. Ahogy arról a veol.hu beszámolt, a találgatások most igaznak bizonyultak. 


 

Ahogy a portál írja, a kialakult helyzettel kapcsolatban megkeresték Kavalecz Gábort, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatóját, ám sem ő, sem a két intézményvezető, ifjabb Szathmáry Árpád, a veszprémi közgazdasági iskola igazgatója, és Szabó Zoltán, a Jendrassik-Venesz Technikum első embere sem kívánt nyilatkozni. Pap Máté kancellárt pedig ezúttal sem érték el telefonon.

Ennek ellenére a Kréta rendszer és némely osztályfőnök különböző csatornákon adott felvilágosítást a kialakult helyzetre a szülőknek október 25-én, kedden. A lap úgy tudja, a közlemény szövegében az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra hivatkoznak.

Azt írják:

ezek a körülmények az energiaellátás újragondolását igénylik. A folyamat időigényes és költséges, ugyanakkor az ország gazdaságának működnie kell. Ehhez mérten a takarékos energiafelhasználás mindenkit érint. Az is kiderült, hogy a „354/2022. (IX. 19.) Kormányrendelet egyes intézményének földgázfelhasználásának szabályozásáról” értelmében az oktatási intézményekben 2022. október 1-jétől 25 százalékos megtakarítást kell elérni a földgázfelhasználás tekintetében. Ekkora mértékű energiamegtakarítás pusztán a hőmérséklet szigorú szabályozásával nem teljesíthető, ezért szükségszerű épületegységek bezárása

A tájékoztatásban az is szerepel, hogy 2022. november 2-től a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Csap utcai épületét a fűtési szezon idejére bezárják. Az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba.

Ahogy a közleményben írják, szem előtt tartották azt, hogy a diákok és oktatók érdekei a legkevésbé sérüljenek, emiatt a Centrum vezetése olyan megoldást keresett, amellyel a délutáni oktatás elkerülhető. Ennek fényében a csoportbontások újragondolásával, tantermek kialakításával igyekeznek megoldani, hogy a két intézmény oktatása párhuzamosan, délelőtti munkarendben tudjon működni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

veszprém

iskola

bezárás

fűtés