Újabb vidéki kollégium húzza le a rolót: 200 diáknak kell elhagynia eddigi szálláshelyét

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki kollégium húzza le a rolót: 200 diáknak kell elhagynia eddigi szálláshelyét

Bezárnak egy nyíregyházi kollégiumot, hogy spóroljanak az energiaköltségeken – ezt mondták a kollégistáknak, akiknek jövő hét vasárnaptól már az új, számukra kijelölt diákszállókra kell átköltözniük. Ahogy arról az RTL Híradó beszámolt, a fenntartó válaszából nem derült ki, mi lesz az épülettel, és mikor nyitják meg újra.

Ahogy a portál írja, a fenntartó megkeresésükre nem mondta meg összesen hány diák és kollégiumi dolgozó érintett a bezárásban, szűkszavú válaszukban arra sem tértek ki, lesznek-e emiatt elbocsátások, és hogy mi a tervük az épülettel.

Annyit írtak:

a leghatékonyabb energiamegtakarítási lehetőségeket keresik. A költségcsökkentő lépéseknél az intézmények helyzetét, a tanulók és az oktatók érdekeit veszik figyelembe.

Az RTL Híradó úgy tudja, nagyjából 200 kollégistának a következő vasárnaptól már az új helyén kell berendezkednie.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

kollégium

kollégiumi férőhely

bezárás

rezsiemelkedés