Így söpri el Esztergom fontos intézményeit a rezsiválság: mi marad egyáltalán nyitva?

HelloVidék   
  Megosztom
Így söpri el Esztergom fontos intézményeit a rezsiválság: mi marad egyáltalán nyitva?

A bődületesen megemelkedett rezsiárakra hivatkozva Esztergomban is több intézményre ideiglenesen lakat kerül. így novembertől bezár a Művelődés Háza, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését, és összevonják az óvodákat is. A Szent István fürdő sem járt szerencsével, azonban egy másik fürdő, ami amúgy veszteséges, mégis nyitva maradhat - adta hírül az RTL Híradója.

Hétfőn fogadott utoljára látogatókat az esztergomi Szent István fürdő, az önkormányzat ugyanis a magas rezsire hivatkozva a fűtési időszak végéig bezárja a fürdőt - hangzott el az RTL Híradójában. Az kényszerű bezárásnak a városban senki sem örül, ugyanis itt tanulnak úszni az iskolások, és itt edzenek a sportolók is. Ők egyelőre nem tudják, hogy hol folytatják a felkészülést a versenyekre.

Az önkormányzat máshol is igyekszik spórolni. A hírek szerint novembertől bezárják a város Művelődés Házát, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését és összevonják az óvodákat is.

A takarékosság a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Aquasziget Élményfürdőt azonban nem érinti. Pedig a fürdő 44 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, egy júliusi polgármesteri előterjesztésből pedig kiderült, hogy idén havonta átlagosan 4,7 millió forint hiányt termel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsicsökkentés

esztergom

takarékosság

önkormányzat

önkormányzati intézmények