Így söpri el Esztergom fontos intézményeit a rezsiválság: mi marad egyáltalán nyitva?

HelloVidék   
  Megosztom
Így söpri el Esztergom fontos intézményeit a rezsiválság: mi marad egyáltalán nyitva?

A bődületesen megemelkedett rezsiárakra hivatkozva Esztergomban is több intézményre ideiglenesen lakat kerül. így novembertől bezár a Művelődés Háza, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését, és összevonják az óvodákat is. A Szent István fürdő sem járt szerencsével, azonban egy másik fürdő, ami amúgy veszteséges, mégis nyitva maradhat - adta hírül az RTL Híradója.

Hétfőn fogadott utoljára látogatókat az esztergomi Szent István fürdő, az önkormányzat ugyanis a magas rezsire hivatkozva a fűtési időszak végéig bezárja a fürdőt - hangzott el az RTL Híradójában. Az kényszerű bezárásnak a városban senki sem örül, ugyanis itt tanulnak úszni az iskolások, és itt edzenek a sportolók is. Ők egyelőre nem tudják, hogy hol folytatják a felkészülést a versenyekre.

Az önkormányzat máshol is igyekszik spórolni. A hírek szerint novembertől bezárják a város Művelődés Házát, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését és összevonják az óvodákat is.

A takarékosság a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Aquasziget Élményfürdőt azonban nem érinti. Pedig a fürdő 44 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, egy júliusi polgármesteri előterjesztésből pedig kiderült, hogy idén havonta átlagosan 4,7 millió forint hiányt termel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsicsökkentés

esztergom

takarékosság

önkormányzat

önkormányzati intézmények