Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

Október 31-ig lehetett bejelenteni azokat az napelem-igényléseket, ahol szeretnének majd a hálózatba áramot visszatáplálni. Az E.ON-hoz a kormány visszatáplálás felfüggesztéséről szóló bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés, míg az OPUS TITÁSZ-nak 13 ezren jelezték az igényüket – számolt be az RTL Híradó.

Október 13-án jelentette be a kormány, hogy az új lakossági napelemes rendszerek már nem tölthetnek vissza áramot a hálózatba, csak saját használatra termelhetik, ami drágább, és sokkal hosszabb idő alatt megtérülő befektetést jelent. Ennek ellenére az E.ON-hoz a kormány bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés érkezett, ez a hálózatukban üzemelő 87 ezer kis méretű napelemes rendszer közel nyolcvan százaléka.

Orbán szerdán arról beszélt a parlamentben, hogy a következő években 16 ezer milliárd forintot költenek majd hálózatfejlesztésre. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a szél- és a napenergia az egyik legdrágább energiaforrás.

A Napelem Szövetség már korábban is jelezte, hogy nem értenek egyet a kormány döntésével, mely miatt több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban. Az elmúlt évtizedben ugyanakkor elmaradtak a szükséges hálózati fejlesztések, pedig minden szakmai fórumon folyamatosan hangoztatták a szakemberek ennek jelentőségét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

visszatáplálás

energia-megtakarítás

villamosenergia

áramszolgáltatók