Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

Október 31-ig lehetett bejelenteni azokat az napelem-igényléseket, ahol szeretnének majd a hálózatba áramot visszatáplálni. Az E.ON-hoz a kormány visszatáplálás felfüggesztéséről szóló bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés, míg az OPUS TITÁSZ-nak 13 ezren jelezték az igényüket – számolt be az RTL Híradó.

Október 13-án jelentette be a kormány, hogy az új lakossági napelemes rendszerek már nem tölthetnek vissza áramot a hálózatba, csak saját használatra termelhetik, ami drágább, és sokkal hosszabb idő alatt megtérülő befektetést jelent. Ennek ellenére az E.ON-hoz a kormány bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés érkezett, ez a hálózatukban üzemelő 87 ezer kis méretű napelemes rendszer közel nyolcvan százaléka.

Orbán szerdán arról beszélt a parlamentben, hogy a következő években 16 ezer milliárd forintot költenek majd hálózatfejlesztésre. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a szél- és a napenergia az egyik legdrágább energiaforrás.

A Napelem Szövetség már korábban is jelezte, hogy nem értenek egyet a kormány döntésével, mely miatt több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban. Az elmúlt évtizedben ugyanakkor elmaradtak a szükséges hálózati fejlesztések, pedig minden szakmai fórumon folyamatosan hangoztatták a szakemberek ennek jelentőségét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

visszatáplálás

energia-megtakarítás

villamosenergia

áramszolgáltatók