Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába a pofon ezeknek a lakosoknak: rengeteg magyar akarja így csökkenteni a rezsijét

Október 31-ig lehetett bejelenteni azokat az napelem-igényléseket, ahol szeretnének majd a hálózatba áramot visszatáplálni. Az E.ON-hoz a kormány visszatáplálás felfüggesztéséről szóló bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés, míg az OPUS TITÁSZ-nak 13 ezren jelezték az igényüket – számolt be az RTL Híradó.

Október 13-án jelentette be a kormány, hogy az új lakossági napelemes rendszerek már nem tölthetnek vissza áramot a hálózatba, csak saját használatra termelhetik, ami drágább, és sokkal hosszabb idő alatt megtérülő befektetést jelent. Ennek ellenére az E.ON-hoz a kormány bejelentése óta 71 ezer új napelemes igénybejelentés érkezett, ez a hálózatukban üzemelő 87 ezer kis méretű napelemes rendszer közel nyolcvan százaléka.

Orbán szerdán arról beszélt a parlamentben, hogy a következő években 16 ezer milliárd forintot költenek majd hálózatfejlesztésre. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a szél- és a napenergia az egyik legdrágább energiaforrás.

A Napelem Szövetség már korábban is jelezte, hogy nem értenek egyet a kormány döntésével, mely miatt több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban. Az elmúlt évtizedben ugyanakkor elmaradtak a szükséges hálózati fejlesztések, pedig minden szakmai fórumon folyamatosan hangoztatták a szakemberek ennek jelentőségét.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

visszatáplálás

energia-megtakarítás

villamosenergia

áramszolgáltatók