Robotokat vet be a vidéki alkatrészgyártó: jobban beválnak, mint az emberi munkaerő?

MTI   
  Megosztom
Robotokat vet be a vidéki alkatrészgyártó: jobban beválnak, mint az emberi munkaerő?

A miskolci székhelyű Toolstyle Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. 119,26 millió uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban, amellyel elindulnak a robotvezérelt gyártás felé - közölte a cég.

A közlemény szerint 238,5 millió forint összköltségű beruházás révén harmadik generációs, 5 tengelyes megmunkáló központot, hegesztő rendszert, hegesztőgépeket helyeznek üzembe, amelyek lehetővé teszik a korszerű, automatizált, robotvezérelt gyártást.

Hozzátették: a fejlesztéssel javulni fognak a gyártási folyamatok, csökken a selejt aránya, nagy kapacitású, pontos és komplex munkafolyamatok működhetnek majd állandó munkavállalói felügyelet nélkül. A közlemény szerint a projekt tervezett befejezése 2024. február vége.

A Toolstyle Kft. Miskolcon alakult meg 2000-ben. Induló gépparkja és szakember gárdájának nagy részbe a Diósgyőri Gépgyár volt hadiipari üzeméből került ki. 2002-ben az M-Plus Group francia-magyar cégcsoport vásárolta meg a társaságot. A cég tevékenységi köre a lemezmegmunkálás, illetve lemez alapanyagból kiinduló alkatrészgyártás. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2020-as üzleti évben 77 dolgozót foglalkoztattak, 2021-ben 83-at.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

robot

robotika

robotvezérelt gyártás

miskolc

alkatrészgyártó üzem