Összefogtak a szülők: adományokkal biztosítják az oktatás feltételeit ezeken a településeken

Népszava   
  Megosztom
Összefogtak a szülők: adományokkal biztosítják az oktatás feltételeit ezeken a településeken

Több faluban megadta magát az iskolafenntartó. Van olyan település, ahol a tanulókat a helyi focicsapat öltözőjébe költöztették. De nem ritka az a helyzet sem, hogy kazán- meg tűzifa-adományokkal, kalákában kialakított tantermekkel a szülők és az önkormányzatok biztosítják az oktatás feltételeit.

A tankerületi központok folyamatosan vizsgálják az alacsony létszámú, nem gazdaságosan működtethető oktatási helyszíneket

– ezzel indokolta a Népszava kérdésére a Soproni Tankerületi Központ, hogy miért döntöttek a térségben több, csak alsó tagozattal rendelkező kis iskola átmeneti bezárásáról.

Az intézkedések érintette települések között volt a Sopronhoz közeli Babót, Osli és Agyagosszergény is, viszont az ott élők nem akarták elfogadni a tankerületi döntést. Mint mondták, ha az állam nem látja el a feladatát, akkor majd maguk gondoskodnak helyette arról, hogy fennmaradjon a helyi oktatás, és ne kelljen más település iskolájába vinni a gyerekeket. Noha az érintett települések kényszerből és saját költségen próbáltak megoldást találni, a tankerület szerint mindezzel nincs semmi baj. További részletek az esetről itt olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

oktatás

bezárás

támogatás

adomány

tűzifa adomány

kazán adomány