Összefogtak a szülők: adományokkal biztosítják az oktatás feltételeit ezeken a településeken

Népszava   
  Megosztom
Összefogtak a szülők: adományokkal biztosítják az oktatás feltételeit ezeken a településeken

Több faluban megadta magát az iskolafenntartó. Van olyan település, ahol a tanulókat a helyi focicsapat öltözőjébe költöztették. De nem ritka az a helyzet sem, hogy kazán- meg tűzifa-adományokkal, kalákában kialakított tantermekkel a szülők és az önkormányzatok biztosítják az oktatás feltételeit.

A tankerületi központok folyamatosan vizsgálják az alacsony létszámú, nem gazdaságosan működtethető oktatási helyszíneket

– ezzel indokolta a Népszava kérdésére a Soproni Tankerületi Központ, hogy miért döntöttek a térségben több, csak alsó tagozattal rendelkező kis iskola átmeneti bezárásáról.

Az intézkedések érintette települések között volt a Sopronhoz közeli Babót, Osli és Agyagosszergény is, viszont az ott élők nem akarták elfogadni a tankerületi döntést. Mint mondták, ha az állam nem látja el a feladatát, akkor majd maguk gondoskodnak helyette arról, hogy fennmaradjon a helyi oktatás, és ne kelljen más település iskolájába vinni a gyerekeket. Noha az érintett települések kényszerből és saját költségen próbáltak megoldást találni, a tankerület szerint mindezzel nincs semmi baj. További részletek az esetről itt olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

oktatás

bezárás

támogatás

adomány

tűzifa adomány

kazán adomány